Hotspots in Dordt

Terwijl ik zes jaar lang op school zit in het centrum van Dordrecht, weet ik ondertussen wel de leukste en lekkerste plekjes. De McDonalds en de Subway kennen we nu allemaal wel, gelukkig zijn er nog genoeg andere hotspots te ontdekken. Hierbij de acht leukste in Dordt.

Sinds 8 april geopend aan Voorstraat 349: de smoothiezaak Smooth! Je kunt hier terecht voor broodjes, zoetigheid en vooral voor smoothies. Zo kun je voor vijf euro een smoothie halen met bijvoorbeeld pindakaas, banaan, kokosnoot en honing. Smooth is dinsdag tot en met zondag open van 10.00 uur tot 17.00 uur.Afbeeldingsresultaat voor smooth dordrecht

Bij Nobel’s Brood, Grotekerksbuurt 53, loopt het water je al in de mond als je naar binnen gaat. Verse broden, cake, croissants, koffie; ze hebben het allemaal. Geen zin om het te halen? Geen probleem, je kunt het ook laten bezorgen.

Nieuwstraat 38, de ideale plek aan het Statenplein voor lunchcafé No.38 City Bakery Café. Na een lange dag school kun je heerlijk uitrusten op het terras met een kop koffie en huisgemaakt gebak. Voor degenen met haast; het is ook mogelijk om een take-away koffie, sandwich of smoothie mee te nemen.

Lunch, diner en borrel; Grand Café Khotinsky heeft het allemaal. De stijlvolle inrichting van de ruimte zorgt gelijk voor een goede sfeer. Het is gevestigd in het Energiehuis aan de Noordendijk te Dordrecht, perfect te combineren met een avondje uit in Bibelot of een filmavond in Kinepolis.

Afbeeldingsresultaat voor Grand Café Khotinsky

Op twee verschillende locaties in Dordrecht is lunchroom Coffeelicious te vinden, Wijnstraat 182 en Nieuwe Haven 29-30. Zoals de naam al zegt, is deze hotspot voor de echte coffeelovers. Naast koffie kun je er ook terecht voor een lekkere lunch of brunch. Een gezellige lunchroom met aardige bediening, zeker aan te raden!

Gevestigd in het oude pand van het postkantoor, Johan de Wittstraat 128, is het restaurant Post. Hier serveren ze onder andere tapas, pizza, pasta, eigen gebakken brood, ijs en taart. Handig om te weten: Post is elke dag open tot 1:00! Genoeg tijd om alles te proeven dus. 😉

Huis Roodenburch, een pand met een rijke geschiedenis. Zo is het in 1766 gebouwd en sindsdien heeft het huis veel bewoners gehad, van wijnhandelaren en een instrumentenmaker tot De Raad van Arbeid. Nu heeft Huis Roodenburch een restaurant, een petitcafé, een winkel en een tuin. Reden genoeg om even langs te gaan.

Afbeeldingsresultaat voor huis roodenburch

Als je van Italiaans ijs houdt, is Il Giardino helemaal jouw plek. Een grote ijszaak met heel veel verschillende smaken Italiaans schepijs én een stadstuin. In deze gezellige stadstuin is er plek voor wel tachtig mensen, snel naar Groenmarkt 141 dus!

Dit waren alle hotspots uit Dordt. Heb jij nog een tip?

x Iris

2 gedachtes over “Hotspots in Dordt

  1. Oh wat ziet dat er leuk uit allemaal! En wat is er veel keus bij jouw school in de buurt haha! Wij hebben de mac en bagels & beans, maar ik woon en ga naar school in een saaie stad haha. X

    Like

  2. Was vorige week voor de eerste keer in Dordrecht en ja: Kothinsky wat een geweldige plek! Voor lekkere taartjes en afternoon tea: Villa Augustus – oeh la la :)!

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie