12 x festivals die je deze zomer niet mag missen

Heyy <4

Pinkpop, Coachella, Concert at Sea; het festivalseizoen is alweer in volle gang. Komende maanden zijn er nog genoeg festivals te bezoeken, helaas zijn de meeste 18+. Toch zijn er ook genoeg andere leuke festivals, hierbij de allerleukste die je écht niet mag missen.

Electroland
Op 8 juli wordt Disneyland Parijs omgetoverd tot een festivalterrein voor jong en oud. Vanaf 19:00 kun je tot middernacht dansen met Mickey Mouse op muziek van Steve Aoki, NERVO, Michael Calfan en Richard Orlinski. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf €68 (exclusief de reis naar Parijs natuurlijk ;)).

Dreamfields
Meezingen met Jonna Fraser, Nielson, O’G3NE met uitzicht op zee, wat wil je nog meer? Dit festival vindt plaats in Lathum en de tickets zijn te koop voor €22,50. 9 juli vrijhouden in je agenda dus!

Afbeeldingsresultaat voor dreamfields

Palm Parkies
Een festival dichtbij en ook nog eens gratis; dat is Palm Parkies. Vanaf 10 juli treden er elke maandagavond artiesten en bandjes op in het Weizigtpark in Dordrecht. Lange zomeravonden genieten van Palm Parkies kan tot en met 21 augustus.

We Are The Future
Na vier eerdere successen mag het ‘under 18 music festival’ niet ontbreken in de festivalagenda. 14 juli komen dj’s en artiesten zoals Kris Kross Amsterdam, Brennan Heart, Boef en Lil’ Kleine samen in AFAS Live. Tickets zijn €27,50, inclusief toegang tot de meet & greet area met BN’ers.

Big Rivers
Drie dagen lang genieten in het oude centrum van Dordt, dat kan op 14, 15 en 16 juli bij Big Rivers. Op tien podia in de binnenstad treden verschillende bandjes op, een heel gezellig (en gratis) festival!

Fields of Joy
Good vibes, good food and good music bij het festival Fields of Joy. Op 22 juli vindt alweer de derde editie plaats op het Hulsbeek in Oldenzaal, met artiesten zoals De Staat, Bokoesam en Miss Montreal. Onder begeleiding van een volwassene mag je naar binnen voor €21.

Schollenpop
Al jarenlang is er op het Zuiderstrand van Scheveningen een zomers festival: Schollenpop. 5 augustus is de dag waarop weer veel bandjes en artiesten naar Schollenpop komen, zorg dat je erbij bent! De entrée is gratis.

Zomerparkfeest
Van 17 t/m 20 augustus kun je naar Venlo om Waylon, Boef en Broederliefde te zien optreden. Naast deze grote namen is er ook genoeg ruimte voor lokale bands en artiesten. Zomerparkfeest is ook nog eens goed voor je portemonnee, vier dagen festival voor €0!

Strandfestival Zand
De naam zegt het al, dit festival wordt 19 augustus gehouden op het strand van Almere. Dit jaar is extra bijzonder, het strandfestival bestaat tien jaar! Dit wordt gevierd met Kensington, Guus Meeuwis, Chef’Special en nog vele anderen. Voor Strandfestival Zand betaal je €34,50.

Afbeeldingsresultaat voor strandfestival zand

Holi Fusion
Dit festival gaat heel de wereld over en dat is volkomen terecht. Na een dag Holi Fusion kom je namelijk helemaal onder het gekleurde poeder thuis. In Nederland zijn er twee edities, op 20 augustus in Eindhoven en op 10 september in Maastricht. Tickets zijn te koop voor €12,50, exclusief poeder.

Lowlands
Voor €175 drie dagen losgaan op het festivalterrein in Biddinghuizen, dat is Lowlands. Je moet er dus wel wat geld voor over hebben, maar dan kun je op 18, 19 en 20 augustus tot laat in de nacht genieten van onder andere Bastille, Chef’Special en Halsey.

Appelpop
Het grootste gratis festival in Nederland met grote namen vindt op 8 en 9 september plaats in Tiel. Appelpop kenmerkt zich door de vele grote Nederlandse artiesten en een aantal internationale artiesten. Naast muziek is er ook elk jaar een festivalmarkt.

Afbeeldingsresultaat voor appelpop

Heb jij nog een leuk festival die ik kan toevoegen aan deze lijst?

x Iris

Een gedachte over “12 x festivals die je deze zomer niet mag missen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s