Middag in Milaan

Heyy <4

In de voorjaarsvakantie ben ik samen met mijn vader naar Milaan geweest, dé modestad van Europa. Mijn vader is piloot en als je 15 bent mag je meereizen met je vader. Op 23 februari werd ik 15 dus mocht ik een stad uitkiezen waar we heen zouden gaan! Het was ‘maar’ een middag, omdat het voor mijn vader natuurlijk gewoon werk is en hij is ergens niet langer dan een middag. Toch hebben we erg veel gezien en dat wil ik in deze blogpost laten zien.

Om half 6 stond de wekker, tijd om te gaan! Mijn moeder reisde samen met me mee naar Schiphol, bij de check-in was het toch echt tijd om zelf verder te gaan. Het was niet moeilijk, ik hoefde alleen nog maar door de security heen. Voordat ik het wist zat ik in de cockpit bij mijn vader en Daan, de co-piloot (hij was trouwens heel aardig :)).

IMG_6596

Na een mooie vlucht over de Alpen, konden we landen in Milaan. Voordat we bij het hotel waren was het alweer 12 uur, tijd om naar het centrum te gaan! De eerste stop was de beste ijszaak uit Milaan, dus daar hebben we even een ijsje gegeten (ook al regende het heel de middag maargoed).

IMG_3748

Met de tram gingen we vervolgens naar de kathedraal van Milaan, hét hoogtepunt. Het was echt ontzettend mooi om te zien!

IMG_6568IMG_6595

Vlakbij de kathedraal was het ‘winkelcentrum’ Galeries Lafayette. Alle dure merken waren hier in één overdekt gebouw. Het was echt zo mooi om te zien! Prada, Gucci, Louis Vuitton, alles zat daar gewoon. Er was ook een soort stier met een gat in de grond, als je daarop staat en één keer ronddraait, dan kom je zeker nog een keer terug. Volgens de mythe dan. 😉

IMG_3756IMG_3760

Normaal eten de Italianen altijd heel laat, maar we moesten alweer vroeg gaan slapen dus aten we wat om 17:00 in een Italiaans restaurant. Het voorgerecht was caprese, het hoofdgerecht was pizza en het nagerecht was tiramisu. Niet verkeerd!

IMG_3762IMG_3763

Als afsluiter van de dag zijn we naar Navigli gegaan. Het zijn heel veel restaurantjes bij elkaar langs een rivier. Het enige was dat er niet heel veel mensen waren omdat het slecht weer was haha. Toch was het nog leuk om heen te gaan.

IMG_3774

We namen de verkeerde tram terug, daarna de goede en toen gingen we alweer slapen. De wekker stond om 3:45 dus dat was aardig vroeg. Het was een hele leuke dag in Milaan!

Naar welke stad zouden jullie willen?

x Iris

IMG_3772

4 gedachtes over “Middag in Milaan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s