Recensie Tim Hofman

Heyy <4

Een paar weken geleden ben ik naar Donner geweest om Tim Hofman te zien. Het was echt zo ontzettend druk, toch hebben we nog een handtekening kunnen halen. Voor de schoolkrant heb ik een recensie over zijn dichtbundel geschreven, ik kon het niet laten om het ook met jullie te delen. 🙂

Ja hallo! Tim Hofman, ook wel bekend als de broer van Roos, heeft in januari een dichtbundel uitgebracht: gedichten van de broer van Roos. De BNN-presentator, bedenker van #BOOS en winnaar van Wie Is De Mol? 2016 heeft van jongs af aan een passie voor literatuur. Hij schreef al gedichten toen hij veertien was en nu is eindelijk zijn poëziedebuut uitgebracht. Met succes, inmiddels zijn er meer dan 19.000 exemplaren gedrukt.

In zijn dichtbundel schrijft hij over onderwerpen zoals anorexia, liefde, vreemdgaan, dood en depressie. Deze serieuze gedichten worden afgewisseld met kleine, grappige gedichten zoals ‘Blauwtje walken’. Zoals Tim zelf zegt: ‘Een beetje om te lachen, een beetje om te huilen’. Ook is er variatie in de talen en de soorten gedichten, zo zijn er stukjes in het Frans, stukjes in het Engels, technische gedichten en kleine grapjes.

De dichtbundel is vooral onder de jongeren een enorm succes, want Tim Hofman maakt van literatuur een feestje. Hij hoopt dat hij hiermee jongeren kan inspireren om meer poëzie te lezen. Kortom, ga snel naar de winkel, want het is echt een aanrader!

Blauwtje walken

Smurfin,
my gevoel
says I want verkering
‘cause you’re bluetiful.
Well darling,
you’re really durfin’,
but by mij comes there
al eenother smurf in.

x Iris

3 gedachtes over “Recensie Tim Hofman

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s