Moltalk #3

Hey molloten <4

Afgelopen zaterdag was alweer de derde aflevering van Wie Is De Mol! Deze week had ik nog geen tijd om moltalk te schrijven, maar ik ben blij dat het toch nog is gelukt. Alle hints, tips en aanwijzingen van deze aflevering zitten in deze blogpost, met een beetje hulp van Twitter. 😉

De titel van de derde aflevering is Einde verhaal.

 • Slaat de titel ‘Einde verhaal‘ op Jochem, die zijn boekje kwijt is? In zijn boekje staat natuurlijk een soort verhaal en doordat hij het boekje kwijt is, is het einde verhaal.gif 2
 • Einde verhaal is niet echt een hele duidelijke hint naar Sanne, maar Sanne is schrijfster. Niet een ontzettend goede hint, maar toch zou het kunnen.
 • De titel kan ook slaan op Jochem en Imanuelle, zij zitten namelijk in de auto met daarop de laatste stap van de route, oftewel het einde van het verhaal.
 • In de drie titels van de afgelopen afleveringen komen steeds de letters DENAA voor. Meegaand, Zo Gedaan en Einde Verhaal. Je kunt DENAA natuurlijk zien als D EN AA, oftewel DNA. Dit kan verwijzen naar wetenschapper Diederik.

De eerste opdracht was een opdracht in de duinen. Het klonk allemaal heel makkelijk en er was veel geld te verdienen, toch is dit niet gebeurd. Wel waren er heel veel verdachte acties.

 • Vlak voordat de opdracht in de duinen begint, heeft Sanne nog wat vragen over de opdracht. Dit is natuurlijk niet heel handig, omdat ze dit vlak voor de opdracht door de portofoon vraagt. Het kan natuurlijk zijn dat ze het echt niet snapte, maar het kan ook een molactie zijn door voor verwarring te zorgen.
 • Geen hint, juist een aanwijzing dat Sigrid niet de mol is. Tijdens de opdracht in de duinen geeft ze meerdere malen over de portofoon aan dat de kartonnen briefjes niet meegenomen hoeven te worden, alleen het bedrag bovenaan. De mol zou dit natuurlijk niet zeggen.

https://i0.wp.com/www.wieisdemolhints.nl/wp-content/uploads/2017/01/Schermafbeelding-2017-01-21-om-20.35.09.png

 • Tijdens de opdracht in de duinen was er 1000 euro uit de pot door een half briefje van 1000. Jochem stond aan het tweede halve biljet van 1000 euro. Hij kan dus het biljet expres weglaten, omdat hij wist dat er dan 1000 euro uit de pot ging.
 • Diederik kan ik ook afstrepen van mijn lijstje, tijdens de opdracht in de duinen was hij ontzettend goed bezig als leider. Hij gaf goed aan hoeveel tijd er nog was om de een zijpad te nemen en uiteindelijk was Thomas op tijd binnen.
 • Met de opdracht in de duinen is er veel geld weggehaald. Zonder de 1000 euro zouden ze alsnog veel meer hebben opgehaald. Onderweg is er dus nog meer geld verdwenen. Thomas lijkt aan het einde geld weg te stoppen in zijn jaszak, hij vroeg vlak daarvoor aan Diederik of hij hem goed kon zien. Diederik antwoordde van niet, waarop een beeld volgt en het net lijkt alsof Thomas geld in zijn jaszak stopt.gif5

 

Na de eerste opdracht gingen ze naar het strand, daar moesten de kandidaten zichzelf uitbeelden zonder letters en cijfers. Imanuelle en Sigrid moesten aan het einde de kandidaten raden dat lukt heel goed.

 • Art vraagt via de telefoon mensen voor de strandopdracht, deze mensen moeten niet nachtblind zijn. Thomas, Sigrid en Imanuelle steken meteen hun hand op, dit betekent dus dat ze niet nachtblind zijn. Een mol is volledig blind.

https://i1.wp.com/www.wieisdemolhints.nl/wp-content/uploads/2017/01/Schermafbeelding-2017-01-21-om-20.52.45.png

 • Sanne kwam met een heel raar idee om drankjes te tekenen tijdens de opdracht, dat was heel verdacht. Zelf vond ze het een geweldig idee, maar hoe hou je al die drankjes uit elkaar? Ik vond het een iets minder briljant idee.
 • Het idee om Diederik als een bril uit te beelden was ook geen heel goed plan, want Sigrid draagt ook een bril. Toch is het nog goed geraden door Sigrid en Imanuelle.
 • Thomas moest de vakken maken op het strand. Na een tijdje zei Roos dat haar roos werd weggevaagd door de zee. Het kan zijn dat Thomas de vakken opzettelijk dichtbij de zee heeft gemaakt, omdat hij wist dat ze weg zouden spoelen.
 • Heel opvallend: Imanuelle die de Surinaamse vlag niet herkent. Tijdens de opdracht moesten Sigrid en Imanuelle de tekeningen aan kandidaten koppelen, maar de Surinaamse vlag blijkt erg moeilijk om te raden. Uiteindelijk wordt het wel gezien.gif8
 • Sanne, Imanuelle, Jeroen, Diederik en Jochem werden goed geraden, Thomas niet. De tekening bij Thomas waren twee maskers; een huilende en een lachende. De twee maskers moesten drama uitbeelden. Hierdoor hebben ze 2500 euro verdiend.

Als laatste opdracht moesten ze in een tweetal in een auto rijden. Op elke auto stond een stukje van de route, vervolgens moesten ze die route gaan volgen. Die zou uitkomen bij een bibliotheek en in de bibliotheek zouden er dan nieuwe opdrachten zijn.

 • In heel veel shots zie je SW. Opzich is dat logisch, omdat ze in het zuidelijke gebied zitten van Portland. SW Avenue is dan South West Avenue. SW kan natuurlijk ook voor iets anders staan, bijvoorbeeld voor Sanne Wallis. Het komt namelijk wel heel vaak voor.

https://i1.wp.com/www.wieisdemolhints.nl/wp-content/uploads/2017/01/Schermafbeelding-2017-01-21-om-21.09.03.png

 • Met de opdracht in de auto krijgt Jochem de portofoon in handen, maar hij zegt dat hij niks kan ontvangen. Heeft hij dit expres gedaan of kan hij gewoon niet omgaan met een portofoon?
 • Voor de mol is het handig om in de auto van Thomas en Sanne te zitten, zij hebben namelijk stap 1 van de routebeschrijving. Zonder beginpunt kun je nooit weten waar je naartoe moet rijden.
 • Thomas en Sanne raken Imanuelle en Jochem kwijt in de auto. Thomas rijdt ook nog snel even door rood, niet zo heel handig. Hierdoor raakt hij ook de rest van de groep kwijt.
 • Op één van de auto’s in de derde opdracht staat: ‘De bestemming is aan je rechterhand‘. Dit kan betekenen dat de mol op de bijrijdersstoel in de auto zat, dat waren Jochem, Sanne, Roos en Sigrid. Roos valt natuurlijk af.

Afbeeldingsresultaat voor wie is de mol aflevering 3 hints

 • Jochem is in de auto heel de tijd bezig met de portofoon, hij wil er voor zorgen dat de auto’s op volgorde moeten komen. Dit is echt totaal niet nodig, want je kunt ook de stappen gewoon lezen.
 • In deze aflevering komt het straatbordje Jefferson Avenue vaak in beeld, Jefferson Avenue verwijst naar Thomas Jefferson. Misschien een verwijzing naar Thomas?
 • Ook kwam de Thai nog een aantal keer in beeld. Ik heb echt geen flauw idee wat je daarmee kan, maar het viel me wel op. Heeft iemand hier misschien een hint over gevonden?
 • De auto-opdracht mislukt door Jochem, hij haalt aanwijzing 10 en 11 door elkaar. Weer een aanwijzing naar Jochem, ik vind het allemaal iets té opvallend. Vorig jaar werd Diederik heel erg naar voren geschoven en deze week is het Jochem.

gif12

 • De eindbestemming is een bieb, natuurlijk is de schrijfster van de groep Sanne. Het kan natuurlijk toevallig gekozen zijn, maar dat is bijna nooit zo met Wie Is De Mol.
 • Sigrid haar reactie na de opdracht met de auto’s: ‘Wat jammer’. Ik zou wel iets meer emotie tonen als je best veel geld hebt misgelopen, in plaats van alleen wat jammer. Beetje een rare reactie Sigrid!
 • Het eerste boek dat Art laat zien is ‘Every contact leaves a trace‘, geschreven door Dr. Zakaria Erzinclioglu. Er staat een vingerafdruk op de voorkant, helaas heb ik niet gevonden naar wie dit boek misschien verwijst.
 • De kandidaten hebben de opdracht met de auto’s niet goed uitgevoerd, daarom laat Art zien in welke boeken er geld verstopt zat. Er waren vier boeken, één van de vier boeken heet Miss Mole. Is de mol een vrouw doordat er miss staat?

https://i2.wp.com/www.wieisdemolhints.nl/wp-content/uploads/2017/01/Schermafbeelding-2017-01-21-om-21.44.55.png

 • De schrijver van het boek Miss Mole heet Young. Sigrid is de jongste dame van Wie Is De Mol, dus is dit een hint naar Sigrid. Alsnog denk ik niet dat Sigrid de mol is.
 • Het boek Miss Mole is gedrukt in het jaar én de maand waarin Thomas geboren is. Verdachte hint naar Thomas dus! Het is wel heel toevallig dat het precies ook in dezelfde maand is.
 • Het derde boek is een boek over Rembrandt, maar er wordt niet duidelijk gezegd welk boek. Het vierde boek laten ze niet goed zien, maar het is een boek van oud-winnares Paulien Cornelisse. Het boek heet ‘De verwarde cavia’.

   

Ten slotte nog wat random hints.

 • In elke aflevering draagt Art een zwarte leren jas. Op de site van Wie Is De Mol schrijven alle kandidaten een stukje over zichzelf, zo ook Thomas. Hij antwoordt op de vraag ‘Wat mocht er absoluut niet ontbreken in jouw koffer?’ dit: ‘Mijn zwarte leren jasje. Dat is mijn lievelingskledingstuk’. Heel toevallig dat Art in elke aflevering een zwarte leren jas draagt.
 • Jochem is heel raar bezig, bij de kermis in de vorige aflevering en bij de Estafette maakt hij zichzelf ook weer erg verdacht. Al deze verdachte acties maken het misschien té duidelijk. Ik vind dit wel een goede theorie, want Jochem wordt wel heel erg naar voren geschoven door de montage deze aflevering.

Afbeeldingsresultaat voor wie is de mol aflevering 3 hints

 • Jeroen sluit een bondje met Sanne. Wat wel opvallend was, was dat Sanne moeilijk deed over dat ze niet de mol was. Zo zei ze: ‘Denk je dat mensen dat echt hebben gezegd als ze de mol zijn?’ Het was een heel raar gesprek eigenlijk.
 • Niet echt een hint, voor mij valt Sigrid af als mol. Deze aflevering is ze heel goed bezig als kandidaat, als ze de mol was had ze met de tekeningen in het zand er niet zo veel goed geraden.
 • In de afgelopen afleveringen zijn er veel dubbele dingen in beeld gebracht. In de eerste twee afleveringen vooral dieren, in deze afleveringen vooral dubbele getallen. Met de timers zie je in deze afleveringen 2:22 en 44:22. Dit zijn dubbele getallen en kunnen verwijzen naar tweelingen, Jochem en Jeroen hebben het sterrenbeeld tweeling.

https://i0.wp.com/www.wieisdemolhints.nl/wp-content/uploads/2017/01/Schermafbeelding-2017-01-21-om-21.49.29.png

 • Op het shirt van Diederik, wat trouwens alweer groen is, staan een spruitje. Margriet was een mol uit een ouder seizoen, oud-mollen hebben nog contact met de nieuwe mollen. De bijnaam van Margriet was spruitje, heeft hij daarom dit shirt aan?Spruitje
 • Nog een hint naar Sigrid; ze gaat naar kamer 445 van Diederik en Thomas. 445 bij elkaar opgeteld is 13. Bij de test antwoordt ze op de vraag wat het geluksgetal van de mol is nummer 13.
 • Diederik draagt weer een opvallend shirt, het is namelijk een shirt met fsm: eindigetoestandautomaat. Dat maakt gebruik van graafmodellen. De mol graaft natuurlijk ook, na het shirt met mol vorige week heeft hij weer een apart shirt aan.
 • Op het Twitteraccount van Wie Is De Mol kwam een extra video online, Sanne had het molboekje van Jochem. Ze wil het teruggeven, omdat Jochem voor alle kandidaten andere namen gebruikt. 

  Dit waren weer alle hints en tips van deze aflevering, weer ontzettend veel haha. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad! Wie is volgens jullie de mol?

  x Iris

  Afbeeldingsresultaat voor wie is de mol

Een gedachte over “Moltalk #3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s