Moltalk #2

Hey molloten <4

Gisteren was alweer de tweede aflevering van Wie Is De Mol, persoonlijk vond ik dit echt één van de beste afleveringen van Wie Is De Mol. De opdrachten liepen goed in elkaar over, de kermisopdracht vond ik echt geweldig om te zien. Ook zijn mijn punten verdubbeld in de app, dus dat is mooi. Veel plezier met het lezen van alle hints en tips van deze aflevering!

De titel van de tweede aflevering was Meegaand.

 • Toen Diederik het verhaal moest vertellen in de rechtbank, ging iedereen mee in zijn verhaal over de bevers.
 • Helaas kan de titel echt op iedereen slaan, Imanuelle was bijvoorbeeld erg meegaand als ze haar boekje laat zien.
 • Iedereen gaat mee met het idee van Sanne om niets te vertellen over de kermisopdracht, dus iedereen is dan weer meegaand met Sanne.
 • Als laatste gaat Sigrid wel heel makkelijk mee met het inleveren van het origineel bij de opdracht in de papierfabriek. Moelijke titel dus…

 

De eerste opdracht was de opdracht in de papierfabriek, waar er drie kandidaten verdwenen. Het was een rare, maar toch leuke opdracht om te zien. Er gebeurde ook heel erg veel, daarom zijn er best veel hints over deze opdracht.

 • In de sfeerbeelden van de waslijnopdracht in de papierfabriek hangen er heel veel blaadjes naast elkaar. Zo zijn er een aantal shots waarbij het woord hint naast Imanuelle hangt en het woord mol hangt ook naast Imanuelle.
 • Bij de opdracht in de papierfabriek hadden Sanne en Sigrid het origineel ingeleverd in plaats van het echt overgetypt. Het idee kwam van Sanne, misschien wist ze al dat het origineel niets zou opleveren. Het fout typen van de tekst hielp dan ook met tijd verspillen.
 • Een typische molhint: Sanne zegt dat ze haar typediploma heeft, maar ook dat ze haar bril vergeten is. Als mol kun je niet zien, dus is het heel handig als je je typediploma hebt, zo kun je namelijk blind typen. Ook zonder bril kun je niet zien natuurlijk.
 • Imanuelle roept bij de opdracht van Diederik dat hij alle mannen en vrouwen heeft opgenoemd, hoe kon ze dit weten? Ze was er niet bij toen hij het opnoemde dus heel opvallend dat ze dat riep.
 • Jochem ontdekte dat Roos was verdwenen, doordat de code maar half was ingevuld. Snel vertelde hij dit aan de anderen, maar waarom maakte hij de opdracht niet meer af? Ze hadden nog veel geld erbij kunnen krijgen als de opdracht was afgemaakt.Afbeeldingsresultaat voor wie is de mol 2017

 

Na de eerste opdracht waren er dus drie kandidaten verdwenen: Jeroen, Diederik en Roos. Om zoveel mogelijk geld uit de pot te houden is het handig voor de mol om bij de kandidaten te zitten voor de kermisopdracht. Dit vind ik echt één van de allerleukste opdrachten.

 • Bij de kermisopdracht werd Jochem uitgekozen om als verkenner het parcours te verkennen. De bedoeling was dat hij tijdens zijn reis vertelde hoe alles eruit zag, enz. Heel toevallig vergat hij om alles door te geven, was hij het gewoon vergeten of is het een molactie?
 • Als Sigrid zonder geld terugkomt naar de groep, is het eerste dat Jochem zegt: ‘Geeft niks‘. Misschien zegt hij dit om haar een beetje te troosten, het kan ook zijn dat hij blij is dat er geen geld in de pot is bijgekomen.
 • Op de kermis stond er ook een grijpmachine met allemaal jokers. Jochem was een tijdje weg van de portofoon, misschien had hij toen de grijpmachine gevonden en wat jokers gepakt.Afbeeldingsresultaat voor wie is de mol 2017
 • Voor de mol is het het beste om in een dure attractie te gaan, om vervolgens af te gaan. Jochem heeft dit gedaan, eerst in een dure attractie en daarna werd hij afgeschoten, 500 euro uit de pot.
 • Misschien een beetje vergezocht, maar tijdens de kermisopdracht roept Thomas ‘Holy MOLy!’ Zoals ik al zei misschien vergezocht, toch heb ik deze hint vaak gezien op Twitter.

 

Daarna kwamen eindelijk de drie andere kandidaten terug. Ik dacht eigenlijk dat ze de drie snipers waren in de kermisopdracht, maar dat was niet zo. Ze moesten alledrie hun verhaal vertellen aan de jury, de kandidaten, die moest vervolgens kiezen wie er liegt. Als ze het goed hadden; 1000 euro in de pot. Ze hadden het fout, want Diederik loog en dus kreeg Diederik een vrijstelling.

 • In de rechtbank was nog een opvallend iets: Jeroen en Roos spraken in de ‘ik‘-vorm en Diederik in de ‘wij‘-vorm. Verder weet ik niet echt wat dat zegt, maar het viel me wel op.
 • Toen Diederik zijn verhaal moest vertellen, zei hij dat hij zijn spullen moest pakken en dat hij weg zou gaan. Thomas wist dat Diederik loog, want al zijn spullen waren nog in de hotelkamer in tegenstelling tot wat hij zei. Ook zei hij dat hij ’s nachts bevers zag, hoe? Het is dan natuurlijk donker en een beetje raar om dan bevers te gaan spotten.
 • Diederik heeft het over zes bevertjes, hij praat dus waarschijnlijk over de andere kandidaten. Er waren namelijk zes juryleden, de zes deelnemers die niet weg waren gehaald.Afbeelding
 • Toch hadden de kandidaten kunnen zien dat Diederik loog, hij had al een shirt aan met ‘stop following me‘. De oplossing van het liegen had Diederik dus gewoon op zijn shirt staan; stop following me, oftewel, geloof m’n verhaal niet!
 • In de twee verhalen die waar waren in de rechtbank zat Elvis, Jeroen mocht als Elvis een optreden geven en Roos kwam Elvis tegen in Las Vegas. Jeroen is veel bezig met muziek en fan van Elvis. Twee keer kwam Elvis voor in het verhaal; een aanwijzing naar Jeroen?
 • Jochem was de enige kandidaat die op Diederik stemde als leugenaar en had dus zo geld kunnen verdienen, kandidaten actie dus! Als hij de mol was, had hij natuurlijk niet op Diederik gestemd was anders was er geld in de pot gekomen.
 • Imanuelle was de enige die niet meestemde in de rechtbank. Dit kan komen doordat ze niet wilde stemmen of het niet wist, het kan ook zijn dat ze al wist wie er loog en dat ze dus de mol is.

 

Dit waren alle hint van de opdrachten, nu komen er nog wat random hints en ten slotte nog een lijstje met hoeveel geld alle kandidaten in deze aflevering hebben opgehaald.

 • BELANGRIJKE HINT: Na deze aflevering kan ik iemand afstrepen van mijn mollijstje. Deze week had ik mijn meeste punten ingezet op Roos, maar na deze week ga ik geen punten meer op Roos inzetten. Ten eerste heeft Yvonne op Roos gestemd en niet gespreid, Yvonne lag eruit. Ook had Roos op 3 juni opnames in Nederland en de opnames van WIDM duurden tot 7 juni.
 • SW kwam in de vorige aflevering voor en in deze aflevering ook weer; er stond namelijk op een bordje SW Taylor Street. Sanne heet natuurlijk Sanne Wallis de Vries, is dit een hint naar Sanne? Ik vind het best verdacht dat de afkorting best vaak voorkomt.
 • Sigrid heeft in de eerste uitzending een vingerafdrukbroek aan en in de tweede uitzending een broek met een m erin. De m kan natuurlijk voor mol staan, aparte kledingkeuze dus.
 • In deze aflevering was er ontzettend veel groen; groene wasknijpers, groene knoppen, het groene shirt van Diederik en nog veel meer groen. De enige die een groene vrijstelling had, was Diederik.
 • Deze aflevering begon met twee zeehonden, vorige week begon de aflevering met twee eenden. Dit kan op Jochem slaan, omdat hij het sterrenbeeld ‘tweeling‘ heeft
 • Sigrid en Jochem deelden aan het einde van de dag informatie op hun kamer. Sigrid had ontzettend veel opgeschreven, terwijl Jochem heel weinig had opgeschreven. De mol hoeft niks op te schrijven, weer een hint naar Jochem dus.
 • Er is iets met het getal drie; er waren drie snipers, drie leugenaren en aan het begin van de aflevering stond 33. Heeft iemand hier misschien een goede theorie voor of is het gewoon toeval?
 • Bij het zien van de schermen bleef Sanne, net als vorige week, opvallend rustig bij het groene scherm. Misschien is ze gewoon rustig, maar het kan ook dat ze al zeker weet dat ze doorgaat doordat ze de mol is.
 • Aan het einde van de aflevering was er een fontein genaamd ‘teachers fountain‘. Er staat op ‘Deticated for those who educate and inspire’. Diederik presenteert educatieve programma’s en Jochem is onderwijzer geweest.Afbeeldingsresultaat voor teachers fountain
 • Twee keer kwam er een beeld voorbij met een grijze hoody en een rode rugzak. Dit leek precies op de grijze hoody van Roos, hoewel ik Roos van mijn lijstje heb afgehaald is dit toch wel weer verdacht, in elk geval dat dat beeld twee keer voorbij komt.
 • Nog een hint van de vorige aflevering: zes van de twintig artiesten die in de eerste aflevering zijn gebruikt met de muziek, hebben de naam Thomas. Thomas Wander komt drie keer voor en Thomas Newman ook drie keer.

 

Dit is iets wat ik me afvraag; waarom is er nog geen penningmeester? In alle vorige seizoenen was het kiezen van een penningmeester een heel gedoe, in dit seizoen heb ik er nog niemand over gehoord. Misschien komt dat nog.

Follow The Money in aflevering 2:
Thomas: 250 euro
Diederik: 1000 euro
Sigrid, Imanuelle en Sanne: 1500 euro
Yvonne en Jochem 1950 euro

Afgelopen week heeft Sanne heeftdeze week de meeste stemmen gekregen in de poll, namelijk 23%. Diederik volgt op plaats twee en Roos als derde met 12%. Ik ga denk ik inzetten op Diederik, Jeroen en Sanne deze week.

Dit waren weer alle hints en tips van deze aflevering, ontzettend veel haha. Ik hoop dat jullie er iets aan hebben gehad! Wie is volgens jullie de mol?

x Iris

‘RATATATATA!!! Ik dood? Jij dood!’ ~ Imanuelle, januari 2017

Afbeeldingsresultaat voor wie is de mol

4 gedachtes over “Moltalk #2

 1. Jij bent lekker uitgebreid met je info!… En tijdens het kijken dacht ik ineens, Jochem is ook een beetje verdacht, hij lijkt heel erg enthousiast en kandidaat, maar volgens mij klopt het niet helemaal.

  Imanuele blijft ook nog op mijn lijstje staan, want ja… ze zat ik een rode attractie 😉 Noem het tunnelvisie maar ze voelt ook nog wat vreemd.

  En Jeroen & Diederick zijn ook verdacht. Het worden er bij mij meer ipv minder. Ik wil de aflevering nog even gaan terug kijken deze week.

  Bedankt voor je leuke uitgebreide blog!
  Tot volgende week!! 😀

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s