Moltalk #1

Heyy molloten <4

Wie Is De Mol is weer begonnen yess! Dit is samen met Expeditie Robinson mijn favoriete programma. Net zoals vorig jaar ben ik weer van plan om elke week Moltalk te schrijven, een blogpost met alle hints en tips van een aflevering. Ik ga proberen om dit elke week te doen en te zorgen dat het zaterdag online komt, op de dag dat er weer een nieuwe aflevering is. Genoeg gepraat, veel plezier met het lezen van de eerste moltalk. (oh en op de WIDM-app is mijn gebruikersnaam irisklaver en het lijkt me leuk om in wat poules te zitten, als je het leuk vindt kun je een uitnodiging sturen voor een poule)

De eerste aflevering heet ‘… zo gedaan’. Ik moest meteen denken aan Zo gezegd, zo gedaan, alleen ik kon dat aan niemand koppelen. Op Twitter waren er meer mensen bezig met de titel en daar kwamen wat theorieen naar boven.

Als Jeroen voorstelt de vrijstellingen te verzwijgen, wordt hiermee ingestemd. Zo gezegd, zo gedaan.

Het liedje van Ramses Shaffy gaat zo: ‘Laat me, laat me, ik heb het altijd zo gedaan.’ Thomas speelde in Ramses! Dit vond ik zelf een goede hint.

Afbeeldingsresultaat voor wie is de mol 2017

Het seizoen begon meteen, er is namelijk een nieuwe opzet. De drie opdrachten per aflevering lopen een beetje in elkaar over, ik vind het veel fijner zo. De eerste opdracht was briefjes zoeken zodat je meemocht in de helikopter. Vincent, Thomas, Jeroen en Roos pakten de kaartjes en mochten mee met de helikopter. Vervolgens moesten ze een wachtwoord vinden, dat lukte en ze kregen allemaal een vrijstelling.

De anderen werden verdeeld en moesten op zoek naar geld in de stad. Diederik, Imanuelle en Sanne waren samen en Jochem, Yvonne en Sigrid vormden een groep. Team 1 heeft 1500 euro gevonden en team 2 heeft 750 euro gevonden en het vraagteken. Met het vraagteken maken ze de vrijstelling van Vincent ongedaan.Ā  Hij moet ook als eerste het spel verlaten.

Op Twitter waren er al aardig wat hints over de eerste aflevering. Hier komen ze:

In de helikopter werd er door de piloot omgeroepen ‘Welcome to mol-airlines‘. Betekent dit dat iemand in de helikopter de mol is? Dat is dus Jeroen, Thomas of Roos.

Mol shirt

Op het shirt van Diederik staat een heel opvallend getal: het getal van Avogadro. Het getal van Avogadro houdt het aantal deeltjes per mol in. Is scheikunde toch nog ergens goed voor. šŸ˜‰

De mol kan het best niet in de helikopter zitten, want in de helikopter kan de mol geen geld uit de pot halen. De mol verdient ook niks, maar er is ook geen kans om geld uit de pot te halen.

Aan het begin van de aflevering zegt Jeroen: ‘Het spel is begonnen’. Tijdens die zin houdt hij zijn vingers gekruist, misschien is voor hem het spel niet begonnen omdat hij de mol is.

Heel opvallend was dat Imanuelle langs de envelop liep met geld, het stond er namelijk heel duidelijk. Is dit een molactie? De tweede keer pakte ze het geld wel.

https://i1.wp.com/www.wieisdemolhints.nl/wp-content/uploads/2017/01/sweeneytodd.jpg

In deze aflevering waren posters te zien voor de musical Sweeney Todd. In deze musical speelt Sanne een hoofdrol! Dit is dus een hint naar Sanne.

Tijdens de test zegt Jeroen dat Vincent zijn mol is, maar vervolgens klikt hij op zijn eigen naam. Ook is het raar dat hij toch door is, omdat hij vooral op Vincent zat. Vincent is niet de mol, dus hoe kan Jeroen dan toch door zijn?

https://i0.wp.com/www.wieisdemolhints.nl/wp-content/uploads/2017/01/Schermafbeelding-2017-01-07-om-22.12.41.png

Portland wordt ook wel ‘City of Roses‘ genoemd. Wie doet er ook alweer mee aan WIDM dit jaar? Roos! Ook op de foto van Roos zijn allemaal rozen te zien en door de aflevering heen laten ze ook veel rozen zien. Toen Susan Visser de mol was, kwamen er veel vissers in beeld.

Vlak voordat Jeroen in beeld komt bij de intro, staat er heel groot mol. Het kan toeval zijn, toch is het opvallend dat vlak voor Jeroen dat beeld komt.

Bij de eerste opdracht moeten ze naar ‘The Umbrella Man’. Als de twee groepen elkaar weer tegenkomen zegt Sanne: ‘Hij had hem in zijn hand he?’. Dat is raar dat ze dat al weet, ze kan dus voorkennis gehad hebben en dus de mol zijn.

Gerelateerde afbeelding

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen verschijnt er een beeld met een stier. Thomas is de enige in de groep met het sterrenbeeld Stier.

Dit waren alle hints en tips uit aflevering 1. Zelf verdenk ik nu best veel mensen, het is natuurlijk de eerste aflevering. Ik denk dat Sigrid, Yvonne en Imanuelle het niet zijn. Imanuelle zou opzich nog kunnen, in deze aflevering vond ik haar niet verdacht. Dit is mijn puntenverdeling:

Sanne 30 punten
Roos 30 punten
Jeroen 20 punten
Diederik 10 punten
Jochem 5 punten (er zijn amper hints over hem te vinden, dat maakt hem ook juist weer verdacht)
Thomas 5 punten

Wie is de mol denken jullie?

x Iris

3 gedachtes over “Moltalk #1

  1. OWW!! yes, lekker speculeren! Ik houd er van.
    Voor nu zet ik mijn geld, (euhm punten) op Roos, Jeroen, en Imanuelle Ik zie steeds rode dingen in beeld, kano, helicopter, paaltjes… en Imanuelle draagt eerst een rode jas, en later een rode rugtas….. het is maar een idee..

    En die opmerking van Sanne was ook heel raar idd!…

    Ik speel ook mee met de app. Bijkermeisje heet ik. mocht je nog een ”blog-pool” willen starten.

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s