Trends van 2016

Heyy <4

Het is alweer bijna 2017, dus ook tijd om weer terug te kijken op afgelopen jaar. Er zijn ontzettend veel dingen gebeurd, ik ga de belangrijkste, leukste, opvallendste hoogtepunten bespreken. Dit gaat dan niet over het nieuws, maar vooral over de hits en trends van 2016. Veel plezier met lezen!Dab– Het eerste waar ik aan moest denken; de dab. In het begin vond ik het een rare beweging, maar ik heb het ook heel vaak gedaan. Wel hoop ik dat het in 2016 blijft en dat er in 2017 weer iets nieuws wordt verzonnen.

Chokers – Dit jaar heb ik ze heel vaak gezien, zelf heb ik er nog steeds geen. Sommige meiden staat het echt ontzettend leuk, sommige meiden helaas ook totaal niet. Ik denk dat deze trend nog even gaat duren.

Hoverboards – Dit heb je echt niet kunnen missen, zo ontzettend veel kinderen hebben een hoverboard. Het is heel moeilijk om te gebruiken in het begin (ik spreek uit ervaring), maar wel heel leuk om te doen.Afbeeldingsresultaat voor hoverboards tumblr

Snapchat vs Instagram – Instagram staat onder Snapchat in de hitlijsten, daar moesten ze wat aan doen. Al snel kwam op Instagram de functie van ‘verhalen’, later kwam daar nog veel meer bij wat op Snapchat leek.

Bottle flip challenge – Jup, ook hier heb ik fanatiek aan meegedaan. Bij ons op school mocht het na een tijdje niet meer, toch deden veel mensen het nog. De hype is weer een beetje over, deze challenge blijft in 2016.Afbeeldingsresultaat voor bottle flip challenge

Killer clowns – Elk jaar duiken ze weer op, de killer clowns. Ik had het gevoel dat het dit jaar nog erger was dan vorige jaren. De clowns blijven waarschijnlijk ook nog in de komende jaren, helaas.

Adidas Superstars – Wajow, echt ontzettend veel Superstars werden er verkocht. Ik heb ze overal gezien; bij de bus, op school, in de supermarkt, echt overal. Het zijn inderdaad mooie schoenen, maar nu iedereen ze heeft, zou ik ze veel minder snel kopen.Afbeeldingsresultaat voor adidas superstars tumblr

Minimalistische kettingen – Hier had ik zelf nog niet aan gedacht, toch noemde iemand deze trend. Van hele grote statement kettingen zijn we naar minimalistische kettingen gegaan. Een hele verbetering vind ik!

Kermit de kikker meme – Vorig jaar was er al een meme met kermit en ijsthee, dit jaar was er een andere meme; de ‘donkere kant’ van kermit. Het gaat dus over jezelf en daartegenover je ‘inner me’, er zijn hele grappige memes gemaakt.Afbeeldingsresultaat voor kermit the frog meme dark sidePen Pineapple Apple Pen – Waar dit opeens vandaan kwam weet ik ook niet precies, opeens stond het internet er vol mee. Een man die dansend zong over een pen en een ananas leverde miljoenen views op.

Satisfying – Instagram stond vol met filmpjes die als ‘satisfying’ werden gezien. Verf dat werd gemengd, eten dat goed werd doorgesneden en nog veel meer van dat soort filmpjes. Ik weet niet echt een goede vertaling voor ‘satisfying’, bij Google vertalen staat er ‘bevredigend’ haha. Hopelijk blijft deze trend bestaan in 2017.

House Party – Volgens mij heeft deze app het één week volgehouden om populair te zijn, daarna ging het mis. Iedereen, maar dan ook iedereen, gebruikte Houseparty; een soort Facetime/Skype met meerdere vrienden tegelijk. Je kon makkelijk met je vrienden praten, toch waren er ook veel nadelen. Na een week was de app weer uit de hitlijsten.Afbeeldingsresultaat voor house party app

Mannequin challenge – Moet ik hier nog iets over zeggen? Overal op de wereld werd het gedaan door beroemde mensen zoals Beyonce, Hillary Clinton, enz. 2017 is een nieuw jaar, zonder mannequin challenge denk ik.

Levi shirts – Vorig jaar waren er al aardig wat, dit jaar heb ik er heel veel gezien. Het zijn geen hele bijzondere shirts, toch worden ze heel vaak gedragen.Afbeeldingsresultaat voor levi tumblr shirtsPranks – Fake pranks, lyric pranks, heel het jaar door waren er pranks op Youtube. Natuurlijk moet je dan gelijk denken aan ArmooWasRight en SnapKing en aan het woord kill, ook waren er veel youtubers die meededen aan de lyric pranks.

Juju on that beat – Het muzieknummer waar veel op gedanst werd, juju on that beat. Het is niet al heel het jaar een hit, pas in de herfst werd het nummer populair.

Tijn – Niet echt een hit of trend, toch wilde ik Tijn nog even noemen. Zaterdag ben ik naar het glazen huis geweest en naar de eindshow, het was heel mooi om Tijn daar te zien. Hij heeft 2,5 miljoen euro opgehaald, zo ontzettend veel!

Pokémon Go – Deze app kon ik niet weglaten, in de zomervakantie heb ik dit heel veel gespeeld. Op zeilkamp hebben we het al gedaan en tot het einde van de zomervakantie bleef het een hit. Misschien komt het volgend jaar weer terug.Afbeeldingsresultaat voor pokemon goMat – Een opvallende trend; van glossy zijn we naar mat gegaan. Lipgloss werd mat gemaakt, lippenstift werd mat en nagels werden mat. Mat was helemaal in dit jaar!

Velvet – Overal, maar dan ook overal zie je nu velvet in de winkels. Persoonlijk vind ik het geen leuke trend, heel veel anderen vinden het mooi. Misschien ga ik het ook nog mooi vinden.Afbeeldingsresultaat voor velvet tumblr

Harambe – Tja. Harambe. Een mooie afsluiter van deze hits/trends/opvallende gebeurtenissen in 2016.

Dit is ook gelijk de laatste post van dit jaar op mijn blog. Ik heb dit jaar heel veel gepost, geblogd, gefotografeerd en gelezen. Volgend jaar ga ik gewoon door met bloggen! Alvast gelukkig nieuwjaar iedereen! ❤

x Iris

 

10 gedachtes over “Trends van 2016

  1. Erg leuk om te lezen! Er zijn trends bij die totaal aan mij voorbijgegaan zijn maar er staan ook heel herkenbare trends tussen. Alleen mis ik het dabben! Voor de rest erg leuk verteld!

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s