Back2School Lifehacks

Heyy <4

Ik moet dinsdag alweer naar school.. Ik ga naar klas 4 en dan moet je redelijk veel alleen doen, omdat je allemaal een ander rooster hebt. In deze post wat lifehacks, voor de brugklas, maar ook voor de vierde klas of een andere klas. Ze zijn heel handig en zelf gebruik ik deze tips ook vaak.Gebruik je rooster als achtergrond van je mobiel – Zo hoef je niet heel je agenda uit je tas te halen en kun je gelijk je rooster zien. Scheelt heel veel tijd, superhandig toch?

Genoeg pauzes nemen – Deze tip helpt met leren. Om zoveel mogelijk te leren in een zo’n kort mogelijke tijd moet je goed op de tijd letten. 25 minuten leren, dan weer vijf minuten pauze. De derde pauze is 20 minuten lang. Om te zorgen dat die vijf minuten door Youtube niet opeens 30 minuten worden, is een wekker zetten handig.

Google Scholar – Natuurlijk kent iedereen Google, ideaal voor werkstukken of andere opdrachten. Google Scholar is nog makkelijker, het filtert namelijk alleen de nuttige informatie voor scholieren. Zo krijg je als je informatie zoekt over Amerika niet gelijk alle reclames van reizen naar Amerika. Je kunt op Google Google Scholar opzoeken en dan heb je het gevonden.

Kauwgom – Stel, je moet leren voor een toets. Als je dan op kauwgom kauwt met bijvoorbeeld aardbeiensmaak, en tijdens de toets heb je dezelfde kauwgom, dan haal je een hoger cijfer! Het is met een onderzoek aangetoond dat het echt werkt, op mijn school mag ik alleen geen kauwgom tijdens toetsen.

Motivatie tijdens het leren -Gebrek aan motivatie? Dan is deze tip echt iets voor jou. Bladzijdes met woordjes leren voor Frans, daar heeft natuurlijk niemand zin in. Leg na ongeveer elke 20 woordjes een snoepje neer. Als je die 20 woordjes geleerd hebt, mag je het snoepje opeten. Genoeg motivatie toch? πŸ˜‰

Goede planning – Waarschijnlijk is deze tip heel bekend, maar dat is ook logisch. Een planning heel erg fijn om te hebben. Zo zorg je ervoor dat je je doelen voor een dag gewoon doet, in plaats van dat je weer een nieuwe serie op Netflix begint en er vervolgens achterkomt dat je nog heel veel moet doen.

Dit waren mijn tips voor het nieuwe schooljaar. Moeten jullie ook alweer naar school?

x Iris

17 gedachtes over “Back2School Lifehacks

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s