NS-toer Maastricht

Heyy <4

Afgelopen week ben ik met de NS Jongerentoer een paar dagen weggeweest. Met deze toer kun je (als je 12 tm 18 jaar bent) drie dagen onbeperkt reizen door heel Nederland voor maar 33 euro. Samen met Thomas, een vriend, ben ik naar heel wat steden geweest. Als eerste; Maastricht.

Zelf woon ik in de buurt van Dordrecht, Maastricht is dus echt ver weg. Toch wilde we er heel graag heen, want je komt er nooit. Met deze toer was het makkelijker om daarheen te gaan, omdat het toch onbeperkt is. Dat betekende wel vroeg opstaan, om 7:00 stond de wekker al. En daar zat ik dan om 8:00 al op de bus te wachten..IMG_0627IMG_0628

Mijn ticket deed het niet, gelukkig wilde iemand de poortje openmaken en hadden we de trein gehaald. Op naar Maastricht! Helaas kwamen we niet verder dan Boxtel, er was namelijk een aanrijding met een persoon. Hierdoor moesten we uitstappen bij Boxtel en zouden er busjes gestuurd worden. Tijdens het wachten mochten we nog een kopje koffie/thee halen bij de kiosk.

IMG_0633

Er stonden heel veel mensen te wachten, sommigen moesten bijvoorbeeld naar Eindhoven Airport dus die hadden een taxi gebeld. We hebben heel lang gewacht en uiteindelijk moesten we gewoon weer naar de trein en met de trein verder.Β  Uiteindelijk zijn we wel 4,5 uur onderweg geweest.

IMG_0635IMG_0682

Toen we er eindelijk waren hebben we een beetje de menigte gevolgd. We hadden eigenlijk niks uitgezocht en we zouden wel zien hoe het zou worden. Na een tijdje kwamen we bij de winkelstraat, eerst allemaal dure merken en daarna de grote winkelstraat met alle hoofdketens. Bij de Bijenkorf heb ik iets heel leuks gekocht, een MAC lipstick! Er komt nog een review over. πŸ™‚

IMG_0645

Na een tijdje kwamen we bij een groot plein, waar ook een kerk stond. Het zag er heel mooi uit en er waren erg veel terrasjes, die allemaal volzaten! Op straat was er nog een zebrapad met regenboogkleuren, Thomas vond dit heel erg leuk haha.

IMG_0646IMG_0648

Dit zagen we vanaf het plein, heel erg mooi! Die rode kerk viel ook heel erg op, nog nooit echt een rode kerk gezien. We hebben een rondje gelopen en zijn ook nog binnen geweest in die kerk ernaast. Toen zag Thomas dat we de rode kerk konden beklimmen, dat hebben we dus ook gedaan!

IMG_0657IMG_0660IMG_0659IMG_0658

Na heel wat traptredes was dit dan het uitzicht. Je kon boven rond heel de toren lopen met prachtig uitzicht. Ik vond het ook heel leuk dat je in de verte wat heuvels zag, was lang geleden dat ik heuvels heb gezien haha.

IMG_0652IMG_0653

Dit was de kerk van binnen. Best indrukwekkend! Ik heb nog twee kaartjes gehaald; voor mijn opa en oma en voor mijn oma. Twee verschillende kaartjes, allebei met een paar foto’s van Maastricht maar toch verschillend. Op een andere kaart stond: Groeten oet Messtreech! Daar moest ik wel om lachen, zo’n typisch dialect.

IMG_0650

Deze grappige beelden stonden nog op het plein. Ziet er leuk uit, als je van dichtbij kijkt ziet het er heel gek uit. Het materiaal waarvan het gemaakt is, is echt niet te beschrijven. Ziet er heel gek uit!

IMG_0684IMG_0676

Daarna zijn we nog naar een ander soort kerk geweest, tenminste, dat dachten we. Het bleek dat het een hele grote boekenwinkel was! Thomas vond het echt geweldig en ik vond het ook heel leuk om te zien. Heel apart, omdat het in een kerk is. Naast die winkel was er nog een outlet met een hele grote Hollister en nog meer winkels.

IMG_0686.JPGIMG_0691.JPGIMG_0696.JPGIMG_0700.JPG

Als laatste hebben we nog wafels gehaald, een broodje bij de subway en zijn we nog over de oude stadsmuren gelopen. Toen kwamen we nog langs een parkje en langs de helpoort. Elke dag hou ik wat gegevens bij, bijvoorbeeld hoeveel we hebben gereisd en hoeveel stappen, dus die ga ik nu erbij zetten.

Dordrecht – Breda – Tilburg – Boxtel – Eindhoven – Weert – Roermond – Sittard – Maastricht ~ 257,4 km ~ 48,20 euro ~ 15781 stappen

x Iris

IMG_0655

9 gedachtes over “NS-toer Maastricht

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s