Zeilkamp 2016

Heyy <4

Weer iets totaal anders dan normaal, maar iets wat ik heel erg leuk vind om te schrijven. De eerste week van de vakantie ben ik namelijk op zeilkamp geweest. Ik zeil elke zaterdag bij WSV Binnenmaas en 8 juli zijn we naar Marina Muiderzand geweest, bij Almere. Verwacht niet teveel structuur of wat dan ook, ik vind het gewoon leuk om te schrijven dus vandaar. Zondag reden we al aardig vroeg naar het kampterein toe, zodat we een goede plek zouden hebben bij kamp. We waren inderdaad vroeg en kozen een goede plek; achter de eettent. Zo hadden we weinig oorwurmen en konden we makkelijk ontsnappen naar andere tenten. Naast ons kwamen Dion en Pieter, Alec en Olivier en Nienke en Isabel. Ik sliep trouwens bij Jip in de tent :). We hadden twee tenten mee; een bagagetent en een slaaptent. Beter te veel dan te weinig toch?IMG_0534

Het thema van kamp was Bootkamp, het verzamellied was dus erg legerachtig. In de middag gingen we nog het water op met de vier RS-Feva’s. Onze trainers waren Yoeri en Wouter, superleuk dus. Oja, Jip en ik hadden voor kamp nog maar één dag in onze RS-Feva gevaren haha.

IMG_0496

’s Avonds hebben we een leuk avondspel gedaan, eigenlijk heel veel kleintjes. Iedereen was opgedeeld in drie groepen; Marine, Luchtmacht en Landmacht. Die drie grote groepen waren weer opgedeeld in twee kleine groepen. Ik zat bij de Marine. De bedoeling van het grote spel was om de moord op Frank op te lossen, spannund!

IMG_0465

Met het avondeten zaten we steeds met de jeugd bij elkaar en met Dion en Yoeri aan onze tafel. Er was zelfs een avond een voedselgevecht. Toen ik een keer moest afwassen liepen Ed en Dion de hele tijd tegen me aan, waardoor al het water er al uit viel. Ook lag er nog een spuitslang en daarmee heb ik Dion helemaal nat gemaakt moehaha.

IMG_0334

De tweede dag waaide het ontigelijk hard, toch zijn we nog ’s ochtends het water opgegaan. In de middag mochten we in de motorboot bij de rest kijken, want het ging heel hard. Er was ook nog een dag waarop het windstil was, maar opeens was er onweer. We moesten heel snel naar een soort strandje varen.

IMG_0476

Sommige beginners waren best bang voor het onweer, dus heb ik met de beginners spelletjes gespeeld. Kapitein zegt en ‘onder de tafel’ waren de favoriete spelletjes. Pien was zelfs nog onderkoeld! Gelukkig kwam het allemaal goed.

IMG_0501

Als avondspel hadden we een omgekeerde dropping. We moesten coordinaten vinden en daar dan heenlopen. Hans zei dat een kronkelweg wel 4 minuten sneller was dan een kaarsrechte weg, dat was natuurlijk niet zo. Heel de dropping hebben we ‘m daar nog mee geplaagd. We liepen langs een makelaarskantoor waar Vlaanderen op stond en langs een tunnel die leek op de tunnel bij Rotterdam, dus vonden we dat we in Vlaanderen en Rotterdam waren geweest.

IMG_0466

Het leukste was toen we een lift kregen van een vrouw die een ander team had geholpen. Het was een superkleine auto en daar moesten wij (Hans, Fleur, Floris, Sam, Lennart, Mika en ik) met z’n allen in. Ze had ook nog eens net boodschappen gedaan. Strak plan.

IMG_0506

We haperden heel vaak en we kwamen bijna een heuvel niet over, maar uiteindelijk is het goedgekomen. Met Ed werden we met de motorboot weer teruggebracht naar kamp. ’s Nachts kwam Dion Uno spelen, dat was ook leuk, met z’n vijven in een tweepersoontent.

IMG_0262

De laatste nacht hebben Alec en Isabel tenten ondergegooid met wcpapier, waar ik later achterkwam, en hebben we heel de nacht op de pier gezeten. Lucas en Mika waren ook mee, ze waren iets jonger maar het was heel gezellig. Jip hebben we ingepakt in twee slaapzakken en die sliep lekker door.

IMG_0507

Op de pier hebben we weerwolven gespeeld, heel erg gaaf. Het was heel donker en Olivier had een licht die ook op rood kon. Daar zaten we dan, midden in de nacht op een pier met rood licht weerwolven te spelen. Yoeri was zo lief om de verteller te zijn en dat was echt heel leuk. Oja en ik heb voor het eerst bier en koffie op haha niice. Koffie van Starbucks enzo had ik al wel op, maar niet echt gewone koffie. Eerlijk; ik vond het allebei echt smerig.

IMG_0489

In de laatste nacht hebben we niet geslapen, het was echt leuk. Heel vroeg in de ochtend zijn we gaan zwemmen haha, toen kwam Maurice en nog iemand opeens naar buiten. Gelukkig hebben ze er niks van gezegd, dus konden we gewoon verder.

Heel random blogpost dit, maar het was een geweldig kamp! Volgend jaar zeker weer.

x Iris

IMG_0468

4 gedachtes over “Zeilkamp 2016

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s