Festivals onder de 18

Heyy <4

Op WeHeartIt, Youtube en op andere social media zie ik supervaak leuke festivals voorbij komen; het festivalseizoen is namelijk weer begonnen. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten, zijn bijna alle festivals 18+. Toch heb ik de leukste festivals onder de 18 op een rijtje gezet, die ook nog eens budgetproof zijn 😉Wantijpop – Dit festival is al geweest, maar toch vond ik het leuk om erbij te zetten. Dit festival was in het Wantijpark, in Dordrecht. Het leuke was dat bijna heel mijn school er was, ik kwam zoveel bekende tegen! Douwe Bob was er ook ;). Het was echt heel erg leuk en ik ga volgend jaar zeker weer!

Parkpop – Op 26 juni is er een superleuk festival in Den Haag. Het heet Parkpop, waarschijnlijk omdat het in het Zuiderpark is. Het festival is helemaal gratis, toch komen er grote namen zoals Typhoon, Jett Rebel, De Kraaien, SFB en Emmaly Brown. Zet 26 juni dus maar in je agenda! (sorrysorry, deze is inmiddels al geweest. Dit artikel duurde best lang om te schrijven, zelf was ik dit festival ook vergeten hahah, maar het regende toch dusja)

Hippiefestival – Waarschijnlijk alleen leuk als je ook een beetje in de buurt woont, maar in Gorinchem is er een hippiefestival op 2 juli. Allemaal hippiebusjes zijn er, leuke muziek, foodkraampjes, markt en nog veel meer. Niet zo’n groot festival dus, maar omdat ik dichtbij woon is het wel de moeite waard denk ik.

Wish Outdoor – Dit festival duurt drie dagen, waarvan de derde dag voor alle leeftijden is; zondag. Wel is het een aardig prijzig festival, je moet er 30 euro voor over hebben. Toch komen er allemaal leuke artiesten: Guus Meeuwis, Racoon, Ronnie Flex, Lil’ Kleine, Nielson en nog meer artiesten.

Big Rivers – Ook dit festival is wat kleiner, het is in Dordrecht. Ik kan daar makkelijk komen, dus voor mij is het wel leuk :). Dit festival duurt een week en wordt aan het einde afgesloten met een groot feest.

Zwarte Cross – Dit is echt een aanrader! Het is totaal niet duur en als je onder de 18 bent hoef je veel minder te betalen; maar 10 euro! Je moet wel snel zijn, de tickets voor zaterdag en zondag zijn al uitverkocht. Voor vrijdag zijn er nog wel kaarten.

Appelpop – Deze werd aangeraden door Tatum (Taatpraat) via Twitter. Ik zoch het op op Google en het zag er superleuk uit! Het is gratis, dus dat is ook weer mooi meegenomen.

Fields of Joy – Di-Rect, Sef, Typhoon, Dotan, Jennie Lena, Lucky Fonz, Broederliefde en Lisa Nora komen allemaal naar Fields of Joy. Op 15 juli is er een preparty en op 16 juli barst het festival los. Het leuke is dat ik Lisa Nora ook een soort van ken haha, dus heel leuk dat ze daar mag optreden 🙂

Bospop – Een populair festival, zelf weet ik nog niet of ik hier heenga. Er komen veel artiesten, maar het is ook best veel rock, iets waar ik niet heel erg van hou. Toch zet ik ‘m op dit lijstje, want heel veel mensen vinden het echt een aanrader.

Zomerparkfeest – Maar liefst vier dagen duurt dit festival, met artiesten zoals The Common Linnets, De Staat, Ronnie Flex en Lil’ Kleine. In Venlo wordt dit gehouden, vanaf 25 augustus. Tickets zijn niet nodig, het festival is ook nog eens gratis.

Dit waren een aantal festivals voor onder de 18. Hebben jullie nog leuke aanraders? Zelf vind ik festivals echt leuk, maar vaak moet je 18 jaar zijn of ouder. Parkpop in Den Haag ben ik gewoon vergeten om daarheen te gaan hahah, maar er komen nog genoeg leuke festivals aan 🙂

x Iris

7 gedachtes over “Festivals onder de 18

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s