Bloggers be like tag

Heyy <4

Eigenlijk moet ik nu superhard leren voor de toetsweek, maar ik ben er nu echt even klaar mee. Bloggen is toch veel leuker dan leren?! Vorige week kwam ik een hele leuke tag tegen; de bloggers be like tag. Het zijn 15 vragen voor een blogger over van alles en nog wat. 1. Hoe lang blog je al?
Sinds december ben ik mijn eigen blog begonnen, dus al bijna een halfjaar! Wel heb ik in de eerste maand nog niks online gezet, omdat ik eerst wilde uitvogelen hoe alles werkte.

2. Wat vind je het allerleukst en het allerstomst aan bloggen?
Het leukste vind ik dat je hierdoor veel andere mensen leert kennen en ook dat het echt mijn eigen blog is; ik kan erop zetten wat ik wil. Het stomste is dat het redelijk wat tijd kost, door school heb ik niet altijd tijd om een nieuw blogbericht te schrijven.

3. Wat zijn jouw beste kwaliteiten als blogger en aan welke punten wil je nog sleutelen?
Lay-out vind ik heel belangrijk, het geeft de eerste indruk van een blog. Ik denk dat dat wel een sterk punt van mij is. Fotografie vind ik ook een goede kwaliteit van mezelf, bijvoorbeeld met shoplogs. Ik zou nog supergraag buiten heel veel foto’s willen maken! Ik wil nog werken aan originaliteit en inspiratie, want vaak weet ik niet zo goed waar ik over moet bloggen.

4. Wie zijn jouw favoriete bloggers uit binnen- en buitenland?
Bekende bloggers volg ik niet echt. In de vakantie lees ik superveel blogs, die van Jiami vind ik heel leuk om te lezen. Verder lees ik bijna alleen maar van andere bloggers op WordPress.

5. Welke drie artikelen op je blog, zijn het meest gelezen of gedeeld op social media?
Pfoe, even kijken hoor. Moltalk is heel erg veel gelezen. Dat vind ik zelf ook het leukste om te schrijven denk ik! Ik deelde mijn linkjes ook heel erg veel op Twitter of op andere blogs over Wie Is De Mol. Waarschijnlijk is het daardoor zo goed gelezen. Outfit Of The Day en shoplogs worden ook veel gelezen.

6. Welke misvatting over bloggen hoor je het meest, of welk onderdeel van bloggen heb je zelf onderschat?
Dat je er ontzettend veel geld mee verdiend. Als ik een keertje iets krijg opgestuurd, krijg ik al heel snel de vraag of ik veel met bloggen verdien. Veel mensen die het eerst niet interessant vonden, vroegen nadat ik spullen kreeg opgestuurd steeds vaker over mijn blog. Beetje jammer vind ik dat.

7. Aan welke bloggersclichés maak jij je schuldig?
Inspiratieloos zijn! Iedere blogger heeft hier wel eens last van, ik had het in het begin helemaal niet. In april heb ik een tijdje niet geblogt doordat ik weinig tijd had en ook weinig inspiratie. Die pauze was goed voor mij, ik heb nu weer heel veel ideeen om over te schrijven.

8. Krijg je hulp, of doe je alles voor je blog helemaal zelf?
Ik doe alles helemaal zelf! Van mijn vriendinnen ben ik ook eigenlijk de enige die zich met bloggen bezighoudt, dus veel hulp kan ik ook niet verwachten haha.

9. Wat voor soort blogs lees je graag en hoeveel bloggers volg je?
Ik weet niet waar je kan zien wie ik allemaal volg. Wel weet ik dat ik er sowieso meer dan 200 volg, oeps! Natuurlijk lees ik ze niet allemaal, alleen de blogberichten die me echt leuk lijken.

10. Plan jij je blogberichten van tevoren in, of post je alles ‘live’?
Ik plan ze in. Zo weet ik ook zeker dat er vaak iets online komt en heb ik veel minder stress als ik nog een artikel nodig heb. In het begin plande ik altijd tot vier weken verder ongeveer, nu doe ik dat niet meer. Vaak één of twee dagen van tevoren schrijf ik een bericht, maar vandaag bijvoorbeeld een paar uur van tevoren.

11. Welke gouden (of technische) tip heeft jou geholpen en zou iedere blogger moeten weten?
Een blogschrift! Hier staan al mijn statistieken in van de maand, mijn planning, ideeen voor berichten, mijn series en nog veel meer. Dit schrift is echt ontzettend handig en helpt me heel erg.

12. Wat is de mooiste ervaring (of samenwerking) die je met je blog hebt gehad?
Waarschijnlijk is die ervaring donderdag :). Ik mag naar een persevent van de Hema om de nieuwe schoollijn met spullen te introduceren. Rutger Vink (Furtjuh) is daar ook aanwezig en daar kan je ook allemaal vragen stellen. Heel gek dat ik dan opeens bij de ‘pers’ zit haha! Van school heb ik zelfs vrij gekregen om donderdag daar te zijn.

13. Wat is het stomste dat je ooit als blogger hebt gedaan/zijn er dingen waar je achteraf spijt van hebt?
In december/januari wilde ik heel erg veel samenwerkingen met bedrijven. Ik ging continu opzoek naar leuke bedrijven of winkels, die ik vervolgens ging mailen. Een tassenwinkel wilde een samenwerking, ik kreeg volgens mij 20% korting op een tas. Ik werd boos en zei dat het dan van mij niet meer hoefde. Natuurlijk heel stom, die mensen kunnen ook niet zomaar een tas opsturen naar een nieuwe blogger met hooguit vijf volgers! Nu denk ik daar heel anders over en hoef ik niet per se een samenwerking.

14. Hoe ga jij om met jouw privacy? Deel jij veel persoonlijke dingen op je blog of scherm je bewust bepaalde dingen af?
Ik deel niet zoveel persoonlijke dingen. Als ik iets leuks meemaak deel ik dat meestal wel, maar ook ik heb weleens last van stomme momenten. Die deel ik niet op mijn blog, gewoon omdat ik me daar niet fijn bij voel. Bovendien zijn er veeeeel meer leuke momenten, dus die deel ik wel :).

15. Wat hoop je nog een keer met/via/dankzij je blog te kunnen doen?
In een film acteren lijkt me heel erg leuk, of een stem inspreken! Rutger Vink, Mascha en Enzo Knol hebben dit ook al voor elkaar gekregen, dus waarom ik niet? Moet ik nog wel iets groter zijn haha. In een tijdschrift schrijven leek me ook altijd al heel erg leuk om te doen. Of een programma presenteren, ook superleuk! Voor nu hoop ik dat ik naar veel persevents toe mag, om daar mijn mening te vertellen. Dat is toch superleuk?

Economie ligt alweer voor m’n neus, ik ga weer verder met leren…

x Iris

9 gedachtes over “Bloggers be like tag

 1. Hoi Iris 🙂

  Leuk blog joh! Je doet goed je best er wat leuks van te maken voor je volger zie ik. Ik zelf blog al jaren, ben ook jaren ouder als jij (32). Vind je blog leuk om te zien omdat ik ooit ook zo ben begonnen. Nu heb ik een Google (Blogger) blog. Heeft veel voordelen, je kunt je statistieken erg nauwkeurig bijhouden, alles is gratis en heb aardig wat volgers omdat mijn posts gedeeld worden door Google. Snap er niks van alleen ook erg veel bezoekers uit het buitenland, honderden, duizenden, heel veel. Misschien een tip dus. http://www.blogger.com.

  Maar wil je niet van deze site afhebben eigenlijk want hou je vanaf nu in de gaten. Leuk om je te volgen. Mocht je benieuwd worden naar mijn blog: https://ceeslutgendorff.blogspot.nl is het adres. Ik schrijf over creativiteit, levensstijl, food, planten, sport, natuur, fotografie, winkels en nog veel meer. Ik heb comments uitgeschakeld. Wens je heel veel succes met je blog en hou die naam, ‘Happy Hipster Blog’ is hip en met een naamsverandering wordt je nou niet echt bepaald makkelijk bekender. Mijn blog naam is ‘mijn naam is Cees’.

  Goeds

  Cees

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s