Hoe overleef ik een toetsweek?

Heyy <4

Nog maar twee weken school voor mij, daarna heerlijk vakantie. De laatste week is helaas wel een toetsweek met elke dag twee repetities. Natuurlijk kun je dit niet zomaar even doen, je moet je wel goed voorbereiden. In deze blogpost tips om een toetsweek te overleven en te zorgen dat je met een mooi rapport overgaat.1. Plannen – De allerbelangrijkste tip die er is! Plannen is superbelangrijk, het zorgt er namelijk voor dat je echt iets productiefs doet op een dag, doordat je voor jezelf doelen stelt. Het plannen zelf kost natuurlijk ook wat tijd, maar het helpt ook heel erg.

2. Genoeg slapen – Waarschijnlijk denk je vaak genoeg in een toetsweek ‘ik móét dit hoofdstuk nog een keer doorlezen en eigenlijk ook nog andere dingen doen’, terwijl het al laat is. Denk dan dat slaap ontzettend belangrijk is om toetsen goed te maken. Als je heel goed hebt geleerd, maar als je te weinig slaap hebt, heeft het leren helemaal geen zin gehad.

3. Op tijd beginnen – Misschien werkt het gewoon op school om de avond van tevoren te beginnen met leren, maar in een toetsweek is dit niet handig. Uiteindelijk heb je superveel stress en veel te weinig tijd voor de toetsen. Ik begin meestal twee weken van tevoren met samenvatten en woorden in WRTS te zetten, zodat ik één week van tevoren kan beginnen met leren.

4. Geen afleiding hebben – Dit vind ik zelf de moeilijkste om me er aan te houden. Mijn computer staat namelijk bijna altijd aan, net als mijn mobiel. ‘Even’ op Instagram wordt opeens een uur en ‘even’ dat filmpje op Youtube kijken worden opeens veel meer filmpjes.

5. Zorg voor motivatie – Vraag bijvoorbeeld aan vriendinnen, ouders of andere familie om je te helpen in de toetsweek. Ze kunnen je dan af en toe weer een oppepper geven door je te motiveren om te leren. Zonder motivatie wordt de toetsweek wel erg lang.

6. Plan leuke dingen na de toetsweek – Natuurlijk niet te veel, want je moet je vooral focussen op de toetsen. Wel is het handig om iets leuks te hebben na de toetsweek, waar je naar uit kunt kijken. Ik heb bijvoorbeeld het eindfeest van school en zomerkermis, je kunt ook een middagje stad plannen met een paar vriendinnen om te vieren dat je klaar bent met de toetsweek.

Dit waren zes tips om een toetsweek te overleven, ik hoop dat het jullie geholpen heeft! Succes nog met de laatste loodjes 😉

x Iris

13 gedachtes over “Hoe overleef ik een toetsweek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s