Vlaanderenreis #3

Heyy <4

Op donderdag zijn we de stad Antwerpen in gegaan, maar eerst hadden we ’s nachts nog allemaal gedoe. Dag drie van Vlaanderenreis, veel plezier met lezen!In de nacht ben ik samen met Sophie naar de andere kamer gegaan, maar de deur was achter ons dichtgevallen, dus we konden niet meer terug! We hebben heel de nacht een beetje gekletst, het was superleuk. Slapen hebben we niet meer gedaan, omdat je anders heel erg moe zou zijn. Er zat nog wel een zilvervisje in de wc, dus ik weer keihard gillen.

Tot 6:30 hebben we gekletst, daarna zijn we de kamer uitgegaan. We zijn naar de tweede verdieping gegaan en hebben daar keihard op de kamers gebonkt. We werden pas om 8:00 eigenlijk wakkergemaakt, maar wij gingen dus al eerder wakker maken. We zaten op de kamer bij Maarten en Jurjan. Ze waren allebei nog supermoe en het eerste wat Jurjan zei was: ‘Wat doen die flikkers op onze kamer’. Na een tijdje vroegen we aan een begeleider of we iedereen mochten wakker maken.

Wij dus bonken op alle deuren en gillen. 1 ding; er sliepen ook nog andere gasten, maar wij bonkten dus overal. Oeps :). Ik was echt supermoe, net als de rest. Het ontbijt was weer eens drie boterhammen met nutella. Ik ben trouwens gisteren vergeten iets te vertellen, de douche. Zonder grappen, als je langer dan drie seconden onder de douche stond had je echt een brandwond. Maargoed.

Op donderdag gingen we dus naar Antwerpen, best wel leuk. Volgens mij zijn we er gewoon lopend heen gegaan. Eerst gingen we naar een cathedraal. We kregen daar uitleg van twee docenten, daarna moesten we een quiz doen over die cathedraal. Ik zat met nog drie anderen in een groepje, maar we kregen de antwoorden gewoon van een ander groepje, want dan hadden we dus eerder vrije tijd.

Onze lunch moesten we zelf regelen, want we kregen tien euro mee. Ik ben met Sophie, Lisette en Emine naar Starbucks gegaan om daar wat te halen, maar de meesten gingen naar een pizzeria. We hadden niet zoveel vrije tijd, dus wij wilden snel door. Ik heb een chocoladedonut genomen, omdat de mozzarellabroodjes op waren.

Daarna zijn we doorgelopen naar het centrum. We hadden echt heel weinig tijd, dus we zijn supersnel winkels ingegaan. De Forever 21, Bershka, Pull & Bear, The Sting en Levi’s zijn we in geweest. Ik heb niks gepast, maar nog best wel gekocht. Er kwam nog een jongen naar Lisette en mij toe, omdat hij een foto wilde voor een challenge ofzoiets. Dus Lisette en ik een selfie met hem nemen haha. Beetje random, maargoed.

Toen we terug waren gingen we naar het MAS, museum aan de stroom ofzoiets. Iedereen was echt kapot, maar alsnog was het best leuk. Er waren wel tien verdiepingen en boven kon je dan heel de stad onder je zien. Na wat foto’s gingen we weer naar beneden, voor deel twee van de quiz. Als je klaar was, moest je naar beneden en voor elk goed antwoord kreeg je dan een letter.

Met die letters moest je een vraag maken van een paar woorden, het werd dan: hoeveel handen op het mas? Geen idee wat je met handen bedoelen, maar de man die daar rondliep zei 3185. Van Thomas uit een andere klas kregen we door dat er 1385 handen waren, maar dat was dus net omgedraaid.

Daarna moesten we weer terug lopen naar het jeugdhotel, wat best nog wel een eindje was. Ik was zo moe, dus ben ik met Sophie in de middag even gaan slapen. We hebben geen avond gegeten, want dat was lasagna. Van mensen uit klas 5 hadden we gehoord dat dat echt niet te eten was, ook onze begeleider zei dat het niet zo lekker was. Uiteindelijk kwamen er echt superweinig mensen eten.

In de avond gingen we bowlen, we zouden met de metro daarheen gaan. Onderweg leerden we ook de begeleiders veel beter kennen, over hun relaties enzo. We stapten een halte te laat uit, maar dat maakte niet zoveel uit. Bij het bowlen kregen de jarigen een cadeautje, een bidon in de vorm van een kegel.

In de groepjes moesten we natuurlijk weer bowlingschoenen aandoen. Het bowlen ging echt, echt, echt heel erg slecht. In tien rondes had ik 19 punten ahhaha. Het was wel zonder hekjes, misschien dat dat het is. Daarna deden we nog een potje, toen had ik in ronde 2 een strike! Dat was echt een leuk moment.

Om half 12 moesten we nog terug met de metro. Daar zat een meisje met oortjes in mee te rappen met muziek, maar ze had echt iets gedronken ofzo. Na een tijdje deed ze de oortjes uit en zette ze de muziek op luidspreker. Iemand die zei toen: Alle, alle, echte Vlamse rapmuziek he. En dan sprak hij rapmuziek echt uit met een a, het was zo grappig!

Weer terug in de jeugdherberg hadden we een verassing voor Annelies en Mette, zij waren namelijk jarig. Snel balonnen opblazen met ledlichtjes en toen ze binnenkwamen hebben we superveel confetti gestrooid. Heel de grond lag vol met confetti. We gingen nog naar beneden om een bezem te halen, maar dat mochten we gelukkig die dag daarna doen. De wekker hebben we wel weer gezet, alleen we zijn niet meer weggeweest.

x Iris

3 gedachtes over “Vlaanderenreis #3

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s