Recept – Regenboogcake

Heyy ❤

Voor mijn verjaardag (al superlang geleden, 23 februari) heb ik zelf twee cakes gebakken voor de familie die de dag erna kwam. In deze post geef ik het recept voor de regenboogcake, ik heb ook nog een spacecake gemaakt. Misschien herken je ze wel van 20FurKitchen. Dat is een superleuke serie van Rutger (Furtjuh). Veel plezier met lezen!

IMG_5576

IMG_5536

Benodigdheden:

 • Fondant
 • Kleurstof
 • Fijne cake mix (en de benodigdheden daarvoor)
 • Bloem
 • Tulbandbakvorm
 • Satéprikkers
 • Deegroller
 • Poedersuiker

IMG_5546IMG_5544IMG_5548IMG_5551

Stap 1: Maak het cakebeslag en doe het vervolgens in de bakvorm. Nu moet het in de oven voor één uur. Om te kijken of de cake al gaar is, kan je met een satéprikker erin prikken. Als deze vochtig is, is de cake nog niet gaar.

IMG_5553IMG_5554IMG_5555IMG_5557

Stap 2: Kleur de fondant. Dit doe je door de fondant uit te rollen en er vervolgens kleurstof in te doen. Dan moet je met je handen het een beetje door elkaar kneden. Gebruik genoeg bloem, want het plakt erg!

IMG_5572

Stap 3: Rol de fondant aan elkaar. Je moet dus het fondant uitrollen met een deegroller en dit dan bij elkaar leggen. Daarna een beetje aan elkaar plakken met je vingers.

IMG_5573IMG_5574

Stap 4: Snij de tulband half doormidden zodat je de vorm van een regenboog krijgt. Nu kan je de plakken fondant erop leggen! Druk het voor de zekerheid nog een beetje aan met je vingers en dan is je heerlijke cake bijna klaar. Je kunt het namelijk nog versieren door vormpjes van marsepein te maken. Die doe je dan op je prikkers en dan is het nog leuker! Met decoratiestiften kan je nog iets schrijven. Als allerlaatste kun je het nog afmaken door er een beetje poedersuiker overheen te strooien.

Wat vinden jullie ervan?

x Iris

IMG_5576

17 gedachtes over “Recept – Regenboogcake

 1. Ziet er heel feestelijk uit !! 🙂 Maar waarom gebruik je niet gewoon fondant in kleur? Dan hoef je het zelf niet met kleurstof te mengen en scheelt heel veel kneedwerk hahahahahaha. En de andere helft is een space cake geworden? Heb je daar geen foto van ?? 😀 xxx

  Liked by 1 persoon

  1. Ik snap heel goed dat je dat vraagt, logisch 🙂 Bij de Albert Heijn hebben ze maar 3 kleuren fondant; blauw, wit en nog eentje. Ik had alleen alle kleuren van de regenboog nodig en als ik dat wilde moest ik eerst nog een taartset kopen van 7 euro, iets te veel om alleen de fondant te gebruiken. Over een tijdje komt ook het recept van de spacecake online.

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s