Moltalk #7

Hey hipsters/molloten ❤

Allereerst, alvast sorry voor de misschien wat rommelige moltalk deze keer. Ik had deze week vakantie, waardoor ik echt geen gevoel meer had welke dag het is. Opeens zag ik dat er geen blogpost stond voor zaterdag, voor jullie vandaag dus! Daarom schrijf ik nu op vrijdagavond nog even moltalk, beter iets dan niets. Veel plezier met lezen!Tja, de halve finale deze keer! De finalisten zijn bekend; Annemieke, Klaas en Tim. Persoonlijk vind ik dit drie goede finalisten, maar het liefst had ik Taeke er ook nog bij gewild. Hij heeft deze aflevering namelijk heel veel geld in de pot gebracht! Hierdoor is het record van ‘laagste pot ooit’ niet verbroken. De eerste opdracht was met tegeltjes, ze moesten per vak kijken hoeveel tegels er lagen. Hier zijn de tips:

Tim typt de code erg snel in van de kluis. Niet heel slim, hij kan per ongeluk een foutje maken. De andere kandidaten zien dit en zeggen gelukkig dat hij rustig moet typen. Molactie van Tim!

De getallen 100, 900, 700 en 600 kwamen in beeld, wat is het geboortejaar van Klaas? Jawel, 1976. Bij alle getallen moet je er dus twee nullen vanaf halen, waardoor het geboortejaar van Klaas verschijnt. Slim gevonden!

Annemieke wilt drie minuten voor tijd toch nog even controleren of het klopt. Wil ze tijd rekken omdat ze weet dat de code klopt? Drie minuten voor tijd is niet heel handig om in alle chaos nog even te controleren, waardoor je misschien verkeerde beslissingen maakt.

Nog meer chaos met het touw. Klaas en Tim staan te klunzen met dat touw, niet normaal! ‘O oeps!’. Vervolgens pakken ze ook niet de andere kant van het touw, maar ze verpesten het nog veel meer. Het was alleen niet duidelijk te zien of het door Klaas of Tim kwam.

Wat me wel opviel, waarom geen hele duidelijke molactie? De mol hoeft maar één tegeltje opzij te schuiven en de code is al fout. Dat is niet gedaan, dus weer 2000 euro voor de pot.

IMG_5474

Opdracht 2; de tijdklokken. Een erg leuke opdracht vond ik zelf! Complimentje voor de bedenkers. Taeke viel heel erg op, hij heeft maar liefst vijf klokken stilgezet! Goed gedaan Taeke!

Klaas was wat minder lekker bezig. Hij loopt een klok voorbij, hij snapt de aanwijzingen van Annemieke niet en hij komt ook erg weinig in beeld. Hij kan ook gewoon een parkwandeling maken, dat kan je niet zien op de beelden. Uiteindelijk zet hij één klok stil, wel met mingeld; 13 euro.

Bij wie het ook niet goed ging, was bij Tim. Wat voor route kiest hij uit om bij één klok te komen?! Over een soort rare band loopt hij. Vervolgens zet Klaas de klok uit en staat Tim er heel lullig onder met een hand. Tim heeft dus nul klokken uitgezet.

Dan alweer de laatste opdracht; tv! Taeke, Klaas en Tim moeten de studio in, om vervolgens een soort Spaanse tekst op te lezen. Annemieke zit in een andere kamer en moet proberen de woorden te horen, die ze vervolgens opschrijft. Klaas krijgt een mooie lipgloss op, ze spreken de naam van Klaas ook uit als Gloss.

IMG_5475

 

Taeke praat erg goed Spaans, hij krijgt veel complimenten. Tim praat daarentegen supersnel! Hallo Tim, Annemieke moet er nog wat van kunnen verstaan! Klaas doet ook zijn best, hij vertelt ook gezellig twee keer dat hij geen Spaans kan.

Annemieke weet niet wat ze ermee moet, dus dan gokt ze maar. Ze heeft er nog duizend euro mee verdiend, erg knap als je moet gokken uit een lijst van superveel woorden. Het beeld dat Art het geld aan Annemieke geeft wordt niet laten zien, het kan dus zijn dat Annemieke nog 250 euro in haar zak heeft gestopt.

Dit zijn de teksten van de kandidaten:

Taeke:
Los dominicanos son muy amistosos
Y bailan muy bien
Y llevan la música en la sangre
Están bailando y cantando todo el tiempo
Son muy alegres

Klaas:
Bon día señores y señoras
Antes de excusa yo no habla español muy bien
Estoy muy acrecido por tenertimos estar a su programa
Mil disculpas por no hablar bien español pero estamos intentando
Espero que no entiendan aullemos por que podamos

Tim:
Así cuando que cuando, navegamos por nuestra timeline venenos eso typo de contenido cargado y reproduciéndose ……..
Annemieke praat er doorheen….. Sin sonido. Afortunadamente Twitter ha pensado en todo y podremos configurar la aplicaciones para desactivar esta reproducción automática cuando no estemos a los

De afvaller van deze keer; Taeke. Heel erg jammer, vooral nadat hij zoveel geld in de pot heeft gebracht. Niet heel handig dat hij in de halve finale nog spreidt. Team TiTa is nu ook uit elkaar.

Als laatste nog de titel; min of meer. Dat Klaas een geldklok uitdrukte is voor een Mol toch wel min of meer uitzonderlijk. Klaas als mol, zou toch goed kunnen! De klok die hij uitzette stond ook als enige in de min. Voor de rest kon ik niet zoveel over de titel vinden.

Dit waren weer alle hints en tips. Ik verdenk Tim! En jullie? Laat het even weten in de reacties.

x Iris

13 gedachtes over “Moltalk #7

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s