Hotspots in Berlijn

Hey hipsters ❤

Afgelopen kerstvakantie ben ik naar Berlijn geweest. Natuurlijk ben ik naar veel toeristische attracties geweest en de leukste wil ik in deze post vertellen. O ok zitten er nog foto’s bij van toen ik in Berlijn was. Sorry voor de ‘snapchatkwaliteit’ van sommige foto’s, toen ik daar was wist ik nog niet dat ik een blog zou beginnen. Veel plezier met lezen!

Het Rijksdaggebouw – Oftewel het parlementsgebouw van Duitsland. Het is helemaal gratis, maar er wordt wel veel gecontroleerd wat ook heel logisch is. Je moet zelfs door poortjes heen om te kijken of je geen wapens meehebt. Eerst loop je langs de Tweede Kamer, waar soms ook wordt vergaderd, zelfs als er mensen zijn. Vervolgens ga je met een lift heel snel naar boven. Daar kan je in een glazen koepel omhoog lopen en daar heb je een prachtig uitzicht. Ik was daar met zonsondergang, extra mooi dus!

Lily Burger – Een restaurant waar we een avondje hebben gegeten, echt ontzettend leuk om te zien. Het is een ontzettend klein ‘restaurantje’, ergens in de buitenwijken van Berlijn. Studenten komen hier vaak eten, het is namelijk echt een hamburgertent. De muren zijn roze met allemaal verfspetters en er staat harde hiphopmuziek aan. Ook krijg je geen glazen of een net servetje, nee, gewoon met je handen lekker een hamburger eten. Wat ook heel leuk is, is dat je ontzettend grote hamburgers kan bestellen. Zo kan je een King Kong burger bestellen voor 300 euro! Echt absurd. Het was ook erg lekker.

De Berlijnse Muur – Als je in Berlijn bent moet je natuurlijk ook even langs de Berlijnse Muur. Wat mij opviel was dat er op veel plekken stukken van de muur stonden, waardoor het ook niet heel druk was. In elke souvenirwinkel werden ook stukken van de muur verkocht. Eerlijk gezegd viel het mij een beetje tegen, het was gewoon een muur. Wel bijzonder als je in je achterhoofd het verhaal van de muur hebt.

Fernsehturm – Om Berlijn van bovenaf te zien is deze toren echt ideaal. Op 368 meter hoogte kan je de stad heel mooi zien. Van tevoren moet je reserveren en daarna ga je met een lift snel omhoog. Daar kan je prachtige foto’s maken van de stad en het ziet er heel mooi uit. Ook dan zie je pas hoe groot Berlijn eigenlijk is.

Checkpoint Charlie – In de oorlog waren er een paar punten waar je naar de andere kant van Berlijn kon. Checkpoint Charlie was er één van. Er staat nu een replica van het huisje met soldaten. Je kan met ze op de foto en het is best apart om te zien. Vlak bij Checkpoint Charlie is een museum; het Mauermuseum. Daar ben ik ook geweest, het is en museum dat ook gaat over de oorlog. Leuk om voor of na Checkpoint Charlie te doen.

Kerstmarkt – Tja, nu gaat dat niet meer, maar met kerst waren er veel kerstmarkten. Wij zijn naar een kerstmarkt bij het Alexanderplatz geweest, wat erg leuk was. Ik heb daar ook een typisch Duitse braadworst op. De sfeer was heel leuk, er was veel te zien.

KaDeWe – Hét warenhuis van Berlijn! Ontzettend groot met veel dingen om te zien. Voordat we het hele warenhuis gingen bekijken, gingen we op de bovenste verdieping eten. Je hebt daar echt een prachtig uitzicht op heel de stad en het eten was ook erg lekker. Het warenhuis is echt reusachtig, met 7 verdiepingen. Die 7 verdiepingen zijn echt, echt, echt waanzinnig groot. We hebben lang niet alles gezien! De 6e verdieping was een verdieping met allemaal eten, van vis tot de bean boozled challenge. Er was ook veel kaas, wat echt stonk.

De Brandenburger Tor – Het teken van Berlijn! In alle metro’s staat een plaatje van de Brandenburger Tor. Het is een soort toegangspoort waar veel toespraken zijn gehouden. Het was echt veel groter dan ik had gedacht en heel leuk om een keer te zien.

Kermis – Heel erg cultureel allemaal, maar dit was toch ook echt een hoogtepuntje. Bij de Stralauer Vorstadt was namelijk kermis, en geen kleine! Spookhuizen, attracties, eettentjes, een reuzenrad, de kerstman, graaiautomaten, huizen met lachspiegels, en nog veel meer. Het was echt de grootste kermis die ik ooit heb gezien. Ik ben alleen niet in een attractie geweest, maar het was wel heel mooi. Ik was er in de avond dus alle lichtjes waren ook aan.

De Oberbaumbrücke – Een mooie brug die ook de twee delen van Berlijn met elkaar verbindt. Leuk om een keer te zien, niet heel erg bijzonder.

Shoppen – Natuurlijk, ik heb ook weer geshopt. Er waren veel plekken waar je goed kon shoppen, bijvoorbeeld bij Alexa. Alexa is een groot winkelcentrum met veel leuke en bekende winkels. Friedrichstrasse vond ik de leukste plek om te winkelen, gewoon een lange straat met ontzettend veel grote ketens. Kurfürstendamm was ook heel fijn. Bij Alexanderplatz was een hele grote Primark, wat ik natuurlijk ook leuk vond. Aan de randen van Berlijn waren weer leuke kleine winkeltjes.

Gedächtniskirche – Tussen alle grote winkelketens in staat er nog een overblijfsel van de oorlog. Dit gebouw is nog intact gebleven en de mensen daar hebben besloten om het er te laten staan. Het is best bijzonder, zo’n oud gebouw tussen allemaal grote winkelketens in.

Dit waren al mijn hotspots van Berlijn! Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen. Ben jij ooit in Berlijn geweest? Wat vond je toen het leukste?

x Happy Little Hipster

(Oh en kijk nog even hieronder voor een leuke foto. Er stond dus gewoon een minionkerstboom op het station.)

 

 

21 gedachtes over “Hotspots in Berlijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s