Moltalk #3

Hey hipsters/molloten ❤

Ook ik heb natuurlijk Wie Is De Mol gekeken deze week. Vandaag, om even jullie geheugen op te frissen, alle tips en aanwijzingen van aflevering 4. Ik heb alles even op een rijtje gezet, er is namelijk weer veel gebeurd deze aflevering. Veel plezier met lezen!

Het was me weer een aflevering. Het begon namelijk met de kano opdracht. Probleem numero uno: Cécile had waterschoenen aan met piskleur die ze ontzettend lelijk vond. Echt, doe gewoon die opdracht en maak je niet zo druk. Blijkbaar heeft de mol ook helpers onder water; duikers. Hier zijn de hints over de eerste opdracht.

Alle enen bij de kano opdracht zijn rood, de eerste letter van het alfabet, dus een A. Hint naar Annemieke, want haar eerste letter is een A.

Je ziet Cécile naar de kokers toelopen. Misschien om wat geld eruit te halen? Ze loopt als enige naar de mand met kokers waar ze vervolgens even staan. Wat doet ze daar?

Tim, Cécile, Klaas en Taeke zijn omgevallen. Ook is er mingeld in de pot gekomen. Een mol kan in deze opdracht mollen door om te vallen, of om mingeld te pakken. Alleen weten we niet wie het mingeld heeft gepakt.

Dit waren de hints van opdracht 1 niet zoveel dus. Wat ook opvallend was, was dat Klaas het penningmeesterschap wilde weggeven. Uiteindelijk is er gestemd voor Cécile, ook al wilde ze alleen maar een beetje sarren, zoals ze zelf zei. Daarna vertelde ze ook nog doodleuk dat ze heel goed geld kan uitgeven. Mol?

Opdracht 2 was een leukere opdracht vond ik zelf. Er werden vragen gesteld en als ze goed waren kregen ze een bosje met sleutels die in een slot pastten. Uiteindelijk zorgde Ellie ervoor dat de kist werd geopend. Uiteindelijk is er 1500 euro met de opdracht verdiend.

Annemieke durfde niet te klimmen. Misschien durft ze echt niet te klimmen, maar het kan natuurlijk ook een molactie zijn.

Marjolein zegt dat ze maar 1 slot heeft gezien. Wel zegt ze dat ze het voorSTE slot heeft gezien. Dan wist ze dus ook dat er een achterste slot was.

Taeke heeft het eerste slot geopend. Zelf verdenk ik Taeke niet echt, maar als hij de mol was zou hij toch ook niet het slot openen?

Bij Klaas kregen we niet te zien dat hij de kist opende. Misschien had hij wel het goede antwoord en haalde hij geld uit de kist. Ellie vond later ook dat 1500 euro niet heel veel was voor deze opdracht.

Een paar raadsels: er zijn 20 negens tussen de 0 en 100. 100% van de jokers valt op de Mol. Er zitten 2 minuten tusen 1 voor 1 en 1 na 1.

Als er een joker uit het raadsel op het hoofd van Tim of Taeke belandt, valt ‘ie dan ook op de mol? De joker valt namelijk 100% op de mol.

Tot zover opdracht 2. Daarna kwam er nog een leuk iets, maar het was geen opdracht. Een gelegenheid om veel jokers, vrijstellingen, zwarte vrijstellingen, geld en nog veel meer te krijgen. Hier was ook weer veel gebeurd.

Er lag een waardevol Spaans woordenboek met 2000 euro erin. Een gedeelte was geel gemarkeerd in het boek. Er stond daar in het spaans linkshandig, is de mol linkshandig? Zelf weet ik niet wie er linkshandig is, alleen van Taeke.

Annemieke pakte de -500 euro. Toen ze de 3 jokers en het mingeld had gepakt, zei ze dat het de hoofdprijs was. -500 euro is alleen een hoofdprijs voor de mol, niet voor een kandidaat. Annemieke loog ook tegen Taeke dat ze 1 joker had, in plaats van 3. Taeke geloofde Annemieke en dacht dus dat Klaas de 3 jokers had.

Wie er ook niet zo lekker bezig was, is Marjolein. Ze loopt langs de bak met 500 euro en langs de bak met 1000 euro. Vervolgens pakt ze de 500 euro voor de pot. Waarom niet gewoon de 1000 euro? De 500 euro had ook niet heel veel zin, want Annemieke haalde het er weer uit. Nog een hint naar Marjolein: bij de 3 jokers lagen 2 briefjes met mingeld, met het hoofd van Marjolein.

Ellie had de pak-af kaart. Ze begon iedereen te fouilleren! Annemieke was slim bezig en liet maar 1 van haar 3 jokers zien. Uiteindelijk koos Ellie voor de tips over de test, die ze van Tim had afgepakt. Ondanks dat heeft ze de test nog steeds niet goed genoeg gemaakt.

Wat ik me ook afvraag, wat zat er in de envelop met het vraagteken? Dat zullen we nooit weten, of pas als de mol bekend is. Nu nog wat laatste hints en aanwijzingen en wat dingen waar ik erg om moest lachen.


De titel heeft altijd een betekenis. Ook over deze titel waren weer veel theorieen. De belangrijkste die staan hieronder, het gaat over de titel; ‘Minder dan je denkt’.

Marjolein was met de eerste opdracht niet handig bezig. Ze zag blijkbaar maar 1 slot, terwijl er 2 sloten waren. Minder dan je denkt, Marjolein denkt dat er maar 1 slot is.

Tim zei: ‘3 jokers en 500 euro is wel lekker.’ Op de lijst stond juist dat er 500 euro zou af worden gehaald. Het geld was dus minder dan hij dacht, -500 in plaats van 500 euro erbij.

Taeke vraagt aan Annemieke hoeveel jokers ze heeft. 3 jokers heeft Annemieke, maar ze zegt dat ze er 1 heeft. Taeke komt er even later achter dat of Klaas of Annemieke niet 1 joker heeft. Hij vertrouwt Annemieke volledig, ook al is dat niet heel slim. Minder dan je denkt, Annemieke heeft er namelijk geen 3, maar eentje.

Annemieke klom minder ver dan ze dacht met opdracht 2. Minder dan je denkt, titel, hint?

Nog een paar random tips van deze aflevering: van de letters van Annemieke Schollaardt kan je maken Anne is echt de mol, klaar!

In aflevering 3 werd er heel vaak gezegd dat het achter je rug gebeurt. Klaas staat bij alle foto’s op de achterste rij. Misschien een hint?

Taeke tweette: #idealeschoonzoon #9% #widm16 #widm. Een beetje opvallend dat hij er ook bij zegt ideale schoonzoon. Ik vind het apart.

De geldbiljetten van Wie Is De Mol hebben een aparte achterkant, met allemaal stippen. Iemand heeft van alle geldbiljetten tot nu toe een schema gemaakt met het portret erop. Het portret van Klaas stond erop!

Als laatste nog wat laatste grappige dingen die ik tegenkwam. Heel Twitter was verbaasd over het vertrek van Ellie. Ik was eerlijk gezegd heel blij, aan Ellie ergerde ik me verschrikkelijk. Wel moest ik lachen om alle reacties. Wat wel een beetje raar was, was dat ze zelfs met de hints de test niet goed kon maken.

Ellie, je mag naar afvallerseiland. Zo kun je toch nog… Kut, verkeerde spel… Dit spookte ook even door mijn hoofd, toen ze wegliep. Heel even dacht ik dat Art nog zou roepen: Wacht! Er is nog een kans dat… Expeditie Robinson en Wie Is De Mol door elkaar gehaald…

‘Wat moet een mens zonder Ellie Lust?’ Nadat Ellie de kist had geopend was dat wat Rop als eerste zei. In diezelfde aflevering moest Ellie naar huis. Kijkt u a.u.b. uit naar deze vrouw. Ze is sinds vanavond vermist uit Wie Is De Mol, nog een tweet over haar. Op Twitter en op Facebook werd er ook een grap gemaakt over Ellie: ‘Je suis Ellie, #etherdiscipline’. Een hele aparte deelnemer, met haar portofoons.

‘Je kan bij vervelende duikers het beste veiligheidsspray gebruiken, heb je dit niet, gebruik een peddel of hou een armlengte afstand.’ Toen Tim in de eerste opdracht werd benaderd door een duiker, verkocht hij een mep aan de duiker. Dit tweette hij na afloop van de aflevering, waat ik ook weer om moest lachen.

Wie zijn jullie verdachten?

x Happy Little Hipster

img_3583

 

9 gedachtes over “Moltalk #3

  1. Leuk geschreven! Ik vond Annemieke in deze aflevering wel erg verdacht, maar dat Klaas op de achterkant van de geldbiljetten stond, was ook wel heel apart. Mijn hoofdverdachte is denk ik wel Klaas (of ik zit er helemaal naast). X Nienke

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s